Voorbeschouwing inhaalwedstrijd KMSK Deinze

Peter Boons kroop opnieuw achter zijn laptop en ging voor de tweede maal dit seizoen op zoek naar enkele weetjes over onze tegenstander KMSK Deinze, onze kemphanen en over scheidsrechter Wim Smet.

KMSK Deinze

We kwamen een opmerkelijk weetje tegen in aanloop naar de wedstrijd van woensdag. Coach David Gevaert speelt tegen onze kemphanen in het blauw omdat hij het verschil tussen geel en oranje niet kan zien.

Deinze kon het covid-beestje niet buitenhouden met maar liefst meer dan 20 besmettingen tot gevolg in de club. Intussen lijkt de corona uitbraak verleden tijd na een klinkende 3-0 zege van Deinze tegen Seraing. Al voor rust klaarden Dansoko, Staelens en Challouk de klus voor de thuisploeg. Die laatste prijkt met 34 doelpunten in 102 wedstrijden op de tweede stek als all-time topschutter van de Tigers. Challouk moet enkel Lennart Mertens voor zich dulden. Mertens scoorde al 63 maal op 121 wedstrijden.

Een tweede helft om op verder te bouwen

Even terug naar de vorige wedstrijd dan. Westel moest op bezoek in Burgemeester Van De Wiele stadion om er de kampioen uit 1ste amateur voor het eerst in de ogen te kijken. KMSK Deinze haalde vorig seizoen het kampioenschap met ruim 20 punten voorsprong op nummer twee, Thes Sport. Een gewaarschuwd man is er twee waard.

We keken naar een zwakke eerste helft van KVC Westerlo waar ze na 18 minuten al op achterstand kwamen na een doelpunt van Lennart Mertens. Een heuse peptalk tijdens de rust zorgde zowaar voor een metamorfose. In een mum van tijd werd dan 1-0 achterstand omgebogen naar een 1-2 voorsprong. Perdichizzi en Vetokele maakten de doelpunten telkens op aangeven van assistkoning Christian Brüls. Die laatste speelde afgelopen zaterdag op Club NXT zijn 100ste wedstrijd voor onze kemphanen! Het feestje was echter van korte duur. Lennart Mertens tikte in het slot van de partij zijn tweede van de avond binnen en was zo de partycrasher van het Kempense feestje.

Twee gezichten

Nadat de corona perikelen zijn gaan liggen in ’t Kuipje zien we een wisselvallig Westel met twee gezichten. Dat er voetbal in zit laten onze kemphanen met momenten gretig zien. De wil is zeker en vast ook aanwezig maar de stabiliteit en het tikkeltje geluk ontbreekt bij momenten. Op vijf dagen tijd komen er nu weer twee levensbelangrijke wedstrijden aan. In ’t Kuipje ontvangen we Deinze en Seraing. Als we daar zes op zes kunnen halen staan we terug bij de grote mensen. Maar wacht even zei onze coach nu na de wedstrijd van zaterdag niet het volgende “als wordt niet gespeeld in het voetbal, want als de corona niet valt, als de strafschoppen worden benut, etc… dat telt allemaal niet, het is het uiteindelijke eindresultaat dat telt”.

Scheidsrechter Wim Smet

De 38-jarige Antwerpenaar zal voor de vijfde keer in zijn carrière afzakken naar ’t Kuipje. Tijdens de vorige 4 confrontaties wist Westel er 3 te winnen en werd er eenmaal gelijkgespeeld. Wim Smet heeft tot heden 4 wedstrijden in 1A en 1 wedstrijd in 1B gefloten. Dit was de Brusselse derby tussen leider Union SG en RWDM.

Wim Smet mocht in zijn carrière zelfs al een wedstrijd in de kwalificatie van de champions league leiden. In dat seizoen floot hij nog 2 Europese wedstrijden.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA