Voorbeschouwing Eendracht Aalst – KVC Westerlo

Beker van België, het blijft  altijd iets speciaals. Vaak spelen elftallen niet met hun sterkste elf en zien ze deze wedstrijden als een verplicht nummer.

Nochtans is dit de kortste weg naar Europa. Dit seizoen moet je zelfs “maar” vijf (zes voor onze Kemphanen) wedstrijden winnend afsluiten om die hoofdprijs te pakken.

De eerste horde die we moeten nemen is die van Eendracht Aalst.

KVC Westerlo

Tijdens deze interlandbreak moeten we nog vol aan de bak. Onze Kemphanen zullen noodgedwongen niet met hun sterkste elftal aantreden. Liefst vijf spelers werden geselecteerd om met hun nationale ploeg aan te treden. Zo zal je zondag geen Ravil Tagir, Maxim De Cuyper, Nicolas Madsen, Lyle Foster en Dorgeles Nene op het veld zien. Dit zijn toch 4 basisspelers van zondag tegen Charleroi. Tel daar ook nog eens onze drie gekwetsten bij en dan zal onze coach Jonas De Roeck toch al diep in de kern moeten putten om voldoende spelers op de bus naar Aalst te krijgen.

Onze selectie zal bestaan uit: de drie doelmannen Sinan Bolat, Nick Gillekens en Koen Van Langendonck, waarbij ongetwijfeld Nick zijn eerste speelminuten in een officiële wedstrijd voor Westerlo gaat krijgen.

Achteraan zijn Bryan Reynolds, Rubin Seigers, Pietro Perdichizzi, Kouya Mabea en Edi Jordanov inzetbaar.

Op de centrale middenstrook zijn dit Lucas Mineiro, Roman Neustädter, Mathias Fixelles en Thomas Van den Keybus.

Op de flanken Tuur Dierckx, Halil Akbunar, Nacer Chadli en Muhammed Gumuskaya en diep in de spits Igor Vetokele en Kyan Vaesen.

Eendracht Aalst

Momenteel spelen De Ajuinen in de Tweede Nationale Amateurs van het Belgische voetbal. Daar staan ze na vier wedstrijden op de achtste plaats met twee gewonnen wedstrijden en twee verloren wedstrijden. Zij spelen al hun vierde wedstrijd in de Beker dit seizoen, nadat ze eerder Anzegem (5-1), Mandel United (8-0) en Wezel (2-1) uitschakelden.

Onze ex-coach Jan Ceulemans zorgde in de beginjaren 90 dat Aalst enkele hoogtepunten kenden in hun bestaan. In 1994 won hij in de toenmalige Tweede Klasse de eindronde en zo konden zij terug aantreden in de hoogste afdeling. Wat daarna volgde was een rollercoaster. Het jaar nadien eindigden zij op de vierde plek, speelden zij de halve finale van de Beker van België (verlies tegen de uiteindelijke winnaar Club Brugge) en mochten zij voor de eerste keer Europa in, met wedstrijden tegen Levski Sofia en AS Roma.Tussendoor won een speler ook de Gouden Schoen, na slechts een halfjaar in Eerste Klasse te hebben gespeeld. Zijn naam: Gilles De Bilde.

Daarna gaat het bergaf met den Indracht en in 2002 spelen zij hun laatste seizoen in de hoogste afdeling. Zij moesten toen zelfs onmiddellijk zakken naar de Derde afdeling omdat zij hun licentie niet konden bemachtigen.

De huidige ploeg wordt geleid door Carl De Geyseleer en in de kern zien we enkele namen die een (klein) verleden hebben in het professionele voetbal (Eerste en Tweede klasse)

Centrale verdediger Gaël Kakudji speelde in 2018 zijn eerste en enige wedstrijd in de hoogste afdeling (voor FC Antwerp) toen hij in minuut 89 het veld mocht inkomen.

Steve Ryckaert, de andere centrale verdediger, speelde 13 wedstrijden bij AFC Tubize in de Tweede Klasse.

Samuel Fabris is de man met de meeste ervaring. Deze defensieve middenvelder kwam uit voor Sporting Charleroi (58 wedstrijden), White Star Brussels (58 wedstrijden) en Cercle Brugge (9 wedstrijden).

Linksmidden Jilke De Coninck mocht in het seizoen 13/14 in zeven wedstrijden invallen bij Cercle Brugge.

Ben Yagan speelde in 41 wedstrijden mee voor OH Leuven, 20 wedstrijden voor KSK Heist en 25 wedstrijden voor KSV Roeselare.

Aanvaller Mitch Dekuyper scoorde in het seizoen 15/16 driemaal voor de toenmalige Tweedeklassser KVV Coxyde en de Nederlandse flankspeler Dylan George stond op de loonlijst van FC Twente (20 wedstrijden) en Helmond Sport (9 wedstrijden).

Niels Bossuyt

 

De teller van deze 26-jarige scheidsrechter staat op 22 wedstrijden. Twintig wedstrijden in de Tweede Nationale (waaronder één voor Aalst), één wedstrijd in de Eerste Nationale (de topper Knokke tegen Luik van 4 september jongstleden) en één wedstrijd voor de Beker  van België (eentje van 2 jaar geleden).

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA