Voorbeschouwing Club NXT

Na de uitschakeling van afgelopen woensdag tegen Charleroi in de beker werd de focus meteen gelegd op de uitwedstrijd tegen de jonkies van Club NXT. Opnieuw een moeilijke wedstrijd die gewonnen moet worden om de concurrenten voor de tweede plek achter ons te houden.

Gelijkspel in de heenronde

Dat Westerlo niet op zijn lauweren mag rusten zagen we al in de eerste wedstrijd tegen Club NXT. Een jong en gemotiveerd Club NXT creëerde de betere kansen in de openingsfase en kwam ook verdiend op voorsprong via Badji. Het duurde evenwel niet lang vooraleer Westerlo reageerde en de bordjes weer op gelijke hoogte bracht na een hoekschop waar Soumah de gelijkmaker kon binnen koppen. Na de rode kaart voor Biset halverwege de tweede helft werd het zaak om het gelijkspel binnen te halen.

Positieve versus negatieve spiraal

Met een sterke 15 op 18 is Westerlo aan een heuse opmars bezig. Enkel leider Union SG kan hetzelfde rapport voorleggen. Kijken we naar Club NXT zien we bloedrode cijfers staan op hun rapport. 0 op 18 en een doelsaldo van -11. Westerlo zit in een positieve flow en lijkt de wisselvallige periode volledig achter zich te laten.

Honderd wedstrijden

Zondag kan Lukas Van Eenoo zich aan een opmerkelijk lijstje toevoegen. De West-Vlaming kan zijn honderdste wedstrijd voor KVC Westerlo spelen tegen Club NXT. Maxime Biset (ook 100) en Koen Van Langendonck (200) werden onlangs ook al in de bloemetjes gezet met hun sterke statistiek. Van Eenoo heeft onlangs zijn krabbel gezet onder een verbeterd contract dat hem nog 3 extra seizoenen in ’t Kuipje houdt. Of hij ooit cultfiguur Jef Delen van de troon kan stoten met de meeste wedstrijden voor onze club moeten we nog bekijken.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA