Voorbeschouwing Club NXT

Een leuke en spannende pot voetbal, dat kregen we vorig weekend tegen Lommel SK te zien. Westel kwam op voorsprong via Van Eenoo, kreeg meteen na rust de gelijkmaker binnen waardoor er toch even een angstrilling over de tribunes rolde. Dat was zonder Atabey Çiçek gerekend die 5 minuten voor affluiten de bal overhoeks binnen kopte na een prima voorzet van Brüls. Extase in ’t Kuipje! Dat dit dan nog eens onder toeziend oog van president Mr Oktay gebeurde is extra positief. De sterke man achter Westel kon zo met zijn eigen ogen zien dat de gehele Westelse groep dag in, dag uit bergen werk verzet om dit project te doen slagen.

Doelpuntenkermis op verplaatsing

De jonkies van Club NXT konden nog geen enkele wedstrijd op verplaatsing winnen. Het kreeg zelfs al 20 doelpunten om de oren op verplaatsing. Dat is ongeveer 2/3 van het aantal doelpunten dat Club NXT dit seizoen al moest incasseren.

Na de 2-0 overwinning thuis tegen Lierse Kempenzonen (de eerste overwinning van het seizoen voor Club NXT) staan de jonkies van Rik De Mil weer met de voeten op de grond na een 0 op 6 tegen Deinze en Seraing. Seraing had de klus al na een halfuur geklaard en stond via onder meer Mikautadze al snel comfortabel op voorsprong in het Daknamstadion. Het is na RWDM nog maar het tweede team dat de volle buit kon meepikken uit het Daknamstadion.

Vol voor de overwinning

Westel groeit stilletjes aan weer naar zijn niveau van vorig seizoen. Aantrekkelijk en aanvallend voetbal gekoppeld aan de nodige defensieve stabiliteit. Wil het zijn doelstelling nastreven (eindigen bij de twee plaatsen die recht geven op promotie) moet het in killer modus de jonkies van Club NXT verslinden. Indien het deze halte probleemloos en succesvol kan passeren wacht de échte uitdaging. Nummer één in het klassement Union SG het vuur aan de schenen leggen en wie weet, de strijd weer volledig open gooien.

Bekijken we de heenwedstrijd zagen we een vinnig Club NXT snel 1-0 voorkomen via Badji. Amper 3 minuten later stelde Westel orde op zaken na een kopbal doelpunt van Soumah. Net voor rust vergat Westel het af te maken door een penalty niet om te zetten. Het had de wedstrijd onder controle maar was niet dreigend genoeg om Club NXT in de problemen te brengen. Na de rode kaart voor Biset was het zaak het gelijkspel vast te houden wat ook lukte. Afspraak vrijdag in ’t Kuipje om 20u00!

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA