Voorbeschouwing Cercle Brugge

Ready, set and off we go. Liefst 1853 dagen hebben we moeten wachten om nog eens een professionele competitiewedstrijd in de echte Eerste Klasse te mogen spelen. Het Kuipje wordt zondagavond de place to be, wanneer Cercle Brugge  ons een bezoek komt brengen.

KVC Westerlo

Een doel voorop stellen, en dan deze nog verwezenlijken: je moet het maar kunnen. Toen Mr Oktay 3 jaar geleden onze club in handen kreeg, had hij een toekomstvisie, die door het harde werk op en naast het veld werd behaald. We staan nu waar hij wilde, en het volgende doel is om hier dan ook voorgoed te blijven. De laatste jaren is gebleken dat de promovendus van 1B de revelatie van het seizoen wordt. Schrijvende pers is het blijkbaar unaniem dat dit met Westerlo ook gaat gebeuren. Laat ons de Kempische nuchterheid maar behouden en we zien wel wat mogelijk is, denken wij dan.

Van de basisploeg van vorig jaar is enkel de Deense doelman David Jensen verdwenen. De rest van de ploeg tekende vlug bij, sommige zelfs voor meerdere jaren. Als je echter op een hoger niveau gaat spelen is het de bedoeling dat de ploeg nog wordt versterkt. Ook hier zat onze scoutingscel niet stil en werd er samen met de sportieve staff volgende namen voor het nieuwe seizoen gepresenteerd: In doel kwamen Sinan Bolat (AA Gent) en Nick Gillekens (Moeskroen) erbij. In de verdediging zijn dit rechtsachter Bryan Reynolds (AS Roma- KV Kortrijk) en centrale verdediger Ravil Tagir (Basaksehir). In de middenstrook vinden we Nicolas Madsen (Heerenveen) terug en ook in onze aanval kwamen er 3 nieuwe spelers bij: Halil Akbunar (Göztepe), Nene Dorgeles (Red Bull Salzburg – SV Ried) en de jonge Amerikaanse belofte Griffin Yow.

Iedereen is benieuwd welk basiselftal onze coach, Jonas De Roeck, uit zijn mouw gaat schudden. Enkel Kouya Mabea zal zeker niet geselecteerd worden, hij zit nog een (rode) schorsingsdag van vorig seizoen uit.

Opstelling Westerlo -AZ (0-1)

Bolat, Jordanov, Seigers, Perdichizzi, De Cuyper, Neustädter, Van Eenoo, Dierckx, Van den Keybus, Daci en Vaesen

Wist-je-dat?

 • Lukas Van Eenoo een patent heeft om de openingsgoal van het seizoen te maken
 • Hij deed dit in 2019 (Lommel-speeldag 1), in 2020 (Seraing – speeldag 3) en in 2021 (Virton- speeldag 1)
 • Dat hij ook op zoek is naar de 100ste beslissendste actie in zijn carrière.
 • Hij scoorde 51x en gaf 48 assists
 • Hij tussen 2008 en 2014 in 148 wedstrijden het groenzwart truitje van Cercle heeft gedragen.
 • Ook Lyle Foster en Igor Vetokele een verleden bij de vereniging hebben gehad.
 • Lyle speelde in het seizoen 19-20 in 18 wedstrijden mee (1 doelpunt en 1 assist)
 • Igor stond dan weer op de loonlijst van 2011 tot 2013 bij de Westvlamingen, waarmee hij 40 wedstrijden speelde, 9x wist te scoren en 7 assists gaf.

Cercle Brugge

Samen met Leuven en onszelf wordt de vereniging genoemd als de revelatie van het komende seizoen. Dat belooft een leuke openingswedstrijd dus te worden.

De groenzwarten staan onder leiding van de Oostenrijker Dominik Thalhammer. Hij nam vorig seizoen het dirigentstokje over van Yves Vanderhaeghe op 28 november.

Sindsdien werden er 18 wedstrijden gespeeld, waarbij een gemiddelde werd behaald van 1,78 punten per wedstrijd. 9 overwinningen, 5 gelijke spelen en maar 4 nederlagen.

Mooie prestatie als je weet dat Cercle op plaats 17 stond eind november en met 4 punten achterstand op nummer 16.

Op het einde van de rit parkeerde hij zijn ploeg op plaats 10, met maar liefst 17 punten voorsprong op die voorlaatste.

Van de basiself van vorig seizoen vertrokken er 2 spelers. Doelman Thomas Didillon wordt tweede doelman in Monaco en revelatie van het seizoen Rabbi Matondo ging naar de Schotse topclub Rangers FC.

In hun plaats kwamen 5 nieuwe spelers. Drie daarvan met een Monaco-verleden. De Poolse doelman Radoslaw Majecki en de Fransen Lucas Tarade (centrale verdediger) en Louis Torres (linksachter). Spits Emilio Kehrer maakte dan weer de overstap van het tweede elftal van het Duitse Freiburg en topaankoop is de Japanner Ayase Ueda, een spits die vorig seizoen in 23 wedstrijden maar lieftst 14x de netten deed trillen. Hij komt over van Kashima Antlers.

Basiselftal Dender-Cercle (0-5)

Warleson, Decostere, Ravych, Popovic, Miangue, Van Der Brugge, Lopes da Silva, Hotic, Somers, Ueda en Deman

Wist-je-dat

 • Zij in de voorbereiding tegen zowel OGC Nice (1-1) als PSV Eindhoven (2-2) gelijkspeelden
 • De Bosniër Dino Hotic de meest bepalende speler van het elftal is. Hij scoorde vorig seizoen 7x en gaf ook 10 assists
 • Er 4 jeugdspelers regelmatig in de basis staan: rechtsachter Robbe Decostere, middenvelder Charles Vanhoutte en aanvallers Thibo Somers en Olivier Deman
 • De vereniging recent hun logo hebben veranderd

Scheidsrechter

De 30-jarige Wesli De Cremer zal naar het Kuipje komen om de wedstrijd in goede banen te leiden. Het zal zijn 98ste wedstrijd in zijn professionele carrière worden. Van de elf wedstrijden die wij in het verleden met hem hebben gehad, hebben wij er 2 gewonnen, 3x gelijkgespeeld en 6x verloren. Vooral in het Kuipje noteerden wij positieve resultaten (2x winst, 1x gelijk en 1x verloren) Cercle heeft hem al 7x gehad als wedstrijdleider. 3 overwinningen en 4 nederlagen zijn hier het resultaat.

Tekst en statistieken: Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA