VOORBESCHOUWING

Na de mistige vertoning van vorige week gaan onze Kemphanen op zoek naar eerherstel in het Olympisch stadion van het Kiel. Beide clubs worden de laatste weken naar voren geschoven als kandidaat winnaar voor de tweede periode. De winnaar van dit duel zet in ieder geval al een goede stap in de richting, al weet je natuurlijk nooit in deze lastige reeks, waar uiteindelijk iedereen van elkaar kan winnen.

De laatste dagen was er veel bedrijvigheid rondom het Kuipje. Er werden maar liefst twee talentvolle jongeren vastgelegd. Baris Alici (Fenerbahce SK) en Simon Paulet (Swansea City) vervoegen de A-kern en gaan zo op zoek naar speelminuten.

Coach Peeters selecteerde volgende 20 namen: Kristof Van Hout, Gilles Dewaele, Fabien Antunes, Kel Ofori, Lukas Van Eenoo, Guillaume De Schryver, Sava Petrov, Christoffer Remmer, Stephen Buyl, Bryan Van Den Bogaert, Kader Keita, Noël Soumah, Christian Brüls, Baris Alici, Igor Vetokele, Koen Van Langendonck, Christophe Janssens, Kurt Abrahams, Berke Özer en Nader Ghandri.

Onze kapitein, Maxime Biset, ontbreekt in de kern wegens de vijfde gele kaart die hij vorige week heeft opgelopen en Ambroise Gboho pikt af en toe wel aan bij de groep, maar hij is nog niet wedstrijdfit.

De scheidsrechter op het Kiel wordt opnieuw een Nederlander, Robin Hensgens genaamd. Deze 26-jarige wedstrijdleider komt uit het bekende -voor diegene die van skiën houden- Landgraaf en hij is sinds dit seizoen toegetreden tot de Masterclass in Nederland. Dit wil zeggen dat hij wedstrijden op het tweede niveau in Nederland en België mag fluiten. Zo komt hij voor de eerste keer naar België. Als je zijn statistieken bekijkt dan valt het op dat hij op 55 wedstrijden al 15x een speler vroeger naar de kleedkamer heeft gestuurd en reeds 18x de bal op de stip heeft gelegd.

Foto: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA