VOORBESCHOUWING

Alle Kempische harten beginnen tegenwoordig wat sneller te slaan. Momenteel staan wij aan de leiding van het klassement na de mooie overwinning vorig weekend op OHL. Zou het toch nog lukken om die fel begeerde finaleplaats te bemachtigen? Nog 6 finales en dan weten we het. De klip die op zaterdag moet omzeild worden zal niet zo simpel zijn, maar welke wedstrijd is dit wel in de Proximus League?

Roeselare kent sinds de komst van de Fransman Christophe Gamel een mooie opflakkering. Na de desastreuze start en alle strubbelingen in de club, lijken zij klaar om opnieuw iedereen het vuur aan de schenen te leggen. De ex-bondscoach van de Fiji-eilanden levert knap werk en heeft de West-Vlaamse club op de rails gezet. Sinds zijn komst (6 wedstrijden geleden) hebben zij nog maar éénmaal het onderspit moeten delven. Dit was dan nog vorige week tegen Virton. Zij gingen op Schiervelde toen de boot in met (0-2).
De topschutter van het elftal is een bekende voor ons. Jens Naessens wist al vijfmaal de bal tegen de touwen te werken. Ook een andere ex-Kemphaan is niet uit het elftal weg te denken. Nicolas Rommens speelt wekelijks zijn 90 minuten en af en toe pikt hij een zuivere assist mee, waaronder al tweemaal tegen Westerlo!

Het voornaamste nieuws bij ons viel te rapen op het feit dat onze coach Bob Peeters vorig weekend zijn 100ste wedstrijd voor Westerlo heeft geleid. Hij werd dan ook op de gepaste wijze gevierd op de club.
Enkel Ambroise Gboho is niet wedstrijdfit. Hij lijkt wel het einde van de tunnel te zien en hij zou volgende week terug kunnen aansluiten bij de groep.

Onze coach selecteerde volgende spelers:
Kristof Van Hout, Gilles Dewaele, Maxime Biset, Fabien Antunes, Lukas Van Eenoo, Guillaume De Schryver, Sava Petrov, Christoffer Remmer, Stephen Buyl, Kyan Vaesen, Bryan Van Den Bogaert, Kader Keita, Noël Soumah, Christian Brüls, Souleymane Kone, Igor Vetokele, Koen Van Langendonck, Christophe Janssens, Kurt Abrahams, Berke Özer en Nader Ghandri.

Spelleider wordt de Nederlander Edgar Bijl. Twee jaar geleden heeft hij al eens een wedstrijd van ons gefloten. Op 9 februari 2018 speelden wij toen 0-0 gelijk op het Kiel tegen Beerschot.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA