Verloren op ’t Lisp

Vandaag was het tijd om de uitgestelde wedstrijd tegen Lierse Kempenzonen op ’t Lisp te gaan spelen. Er staat veel op het spel in deze wedstrijd aangezien winst betekent dat er zondag in eigen huis kampioen kan worden gespeeld.

Opstelling KVC Westerlo

D. Jensen, L. Seydoux, N. Soumah, R. Seigers, K. Mabea, M. FIxelles, L. Van Eenoo, T. Van den Keybus, M. De Cuyper, E. Daci, L. Foster

Opstelling Lierse Kempenzonen 

J. Teunckens, P. De Schrijver, J. GIllekens, S. Bitsindou, J. Poelmans, J. Hendrickx, T. Van Acker, T. Swinnen, S. Limbombe, H. D. Abdallah, J. Liongola

Eerste helft

De wedstrijd wordt gestart met veel druk van de Westelse kant. De bal wordt vlot vooruit gespeeld maar buiten een hoekschop valt er in het eerste kwartier nog geen goede kans. Enkele minuten later beginnen de kansen wel te komen. Eerst zien we een kopbal net over het doel gaan en vervolgens worden twee schietkansen omgezet in hoekschoppen.

In minuut 20 kopt Erdon Daci na een knappe voorzet van Mabea goed op doel, maar we zien het schot tegengehouden worden door doelman Jens Teunckens. Het spel speelt zich vervolgens bijna alleen op de helft van Lierse af, het eerste half uur heeft onze goalie David Jensen nog geen werk gehad.

In de 39e minuut zien we opnieuw een goede kans voor onze Kemphanen. Na enkele knappe passes tussen Fixelles en Daci wordt de bal tot op de linkerflank bij Maxim De Cuyper gebracht. Maxim legt eerst terug tot bij Mabea, waarna de bal in de voeten van Lyle Foster belandt. Foster trapt op doel maar opnieuw wordt het schot afgestopt door Jens Teunckens.

Ondanks dat Westerlo de hele eerste helft heer en meester van de partij is met 81% balbezit komen we toch in minuut 45 op achterstand. David Jensen wilt de bal tot bij Rubin Seigers spelen, maar de pass wordt onderschept door Thibaut Van Acker. Van Acker haalt meteen uit richting doel en ziet de bal tegen de netten belanden, 1-0. Dit is ook meteen de ruststand.

Tweede helft

De tweede helft wordt gestart met hoge druk. Foster speelt zich in de 56e minuut goed voorbij de Lierse verdedigers. Vervolgens brengt hij de bal tot bij Daci, maar Daci schiet de bal over het doel.

Westerlo blijft de druk opvoeren en dit resulteert ook in enkele goede mogelijkheden,, maar vaak is het de laatste pass waar het verkeerd loopt. Ook in de 66e minuut zien we een knap staaltje voetbal. Mabea brengt de bal tot bij Foster via een uitstekend hakje. Vervolgens ontvangt De Cuyper de bal waarna hij voorgeeft maar Van den Keybus en Van Eenoo raken beide net niet tot bij de bal.

In de 70e minuut is het tijd voor de eerste wissel. Jan Bernat mag het veld betreden en vervangt Mathias Fixelles. 12 minuten later is het ook de beurt aan Vetokele en Yameogo, zij vervangen Soumah en Mabea.

In de 90e minuut krijgen we de ultieme kans op de gelijkmaker. Vetokele speelt zich vrij en krijgt de bal in het zestienmetergebied. Hij haalt uit op doel maar Jens Teunckens houdt de bal uit het doel.

Na 94 minuten is het einde van de wedstrijd aangebroken. De derby wordt verloren met 1-0.

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA