U-18 VERLIES OP STVV

KVC Westerlo U-18 moest vandaag zijn meerdere erkennen in STVV. Na een teleurstellende eerste speelhelft maar een betere tweede, won een vrij jong STVV-elftal met 2 – 0.

De eerste speelhelft kende een overtuigend overwicht van STVV. Verschillende Kemphanen waren duidelijk nog niet bij de les. Toch was het Westerlo dat voor de eerste dreiging zorgde. Op vrije trap van Lars Neyens, kopte Maxim Dillen de bal over doel.(4’) STVV eiste nu volop het balbezit op en Westerlo kwam er nog sporadisch onderuit. Eénmaal bracht de STVV-goalie redding op een poging van Dean Dubois op aangeven Van Lars.(28’) STVV kreeg een helpende hand van de Kemphanen toen een scherpe voorzet voor het Westelse doel, ongelukkig door Ilias Ben Ziane in eigen doel werd getrapt. 1 – 0 (31’) Na deze opdoffer volgde onmiddellijk het tweede doelpunt. Te gemakkelijk kon een STVV speler oprukken en aanleggen op doel. Het krachtig schot verdween via de paal in doel. Doelman Noah Jorissen was kansloos. 2 – 0. (32’) Toen STVV herleid werd tot 10 man na een rode kaart (37’) nam de druk geleidelijk af.  Een talmende Achille Youth verzuimde nog een kans af te maken na een prima voorzet van Kobe Heyns. (40’) Ruststand 2 – 0.

Onder de rust voerde trainer Martijn enkele wissels door. De Kemphanen begonnen nu veel gretiger aan de tweede speelhelft. De man meer situatie was nu duidelijk zichtbaar. Er werd met meer grinta gespeeld. In de zone van de waarheid wilde het echter niet lukken. Een poging van Lars Neyens op aangeven van Jaro Brabants werd nog net afgeblokt.(65’) Even later reageerde de STVV keeper alert op een schot van Jaro.(66’) Een poging van Kasper De Weyer, op aangeven van Kobe, werd in corner gedevieerd(67’) Een schot van Lars ging over het doel.(68’) Het wilde maar niet lukken. Op een  counter van STVV was Kobe Heyns  er net op tijd nog bij om de bal van de doellijn weg te koppen.(70’). Toen de ingevallen Flavien Mboyo eveneens met een tweede gele kaart het veld moest verlaten (71’) herstelde STVV geleidelijk aan het evenwicht.

Het was hopen dat er eens een bal goed zou vallen in de box voor de Kemphanen. Een kopbal van Kasper, op aangeven van Jaro, werd geplukt door de keeper.(76’)  In de slotfase trapte Bas Wouters nog een afvallende bal over het doel.(89’) Op basis van de tweede speelhelft had een gelijkspel gekund, over de ganse wedstrijd gezien is de zege voor STVV verdiend.

Ploegopstelling :

Noah Jorissen, Kobe Heyns, Elias Ben Ziane, Maxim Dillen, Jaro Brabants, Senne Machiels (59’Kasper De Weyer), Bas Wouters, Lars Neyens (75’ Jeffrey Lufundu), Dean Dubois, Achille Youth (45’Flavien Mboyo Ekete), Zidan Van Baelen, (45’ Owen Creces), Jason Janssens (NG)

Gele kaarten : 60’ en 71’ (=rood) Flavien Mboyo Ekete ,

Volgende wedstrijd :

Za 05/09 : KRC Genk – KVC Westerlo om 13.30

Rik Wauters

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA