U21: KEMPHANEN DOOR NAAR 1/2 FINALE IN BEKER

Het werd een onvergetelijke avond in Kortrijk. Voor het eerst slaagden de Westelse Beloften er in om door te stoten naar de ½ finales van de Beker van België. In een spannende wedstrijd klopten ze Kortrijk met 1 -2. Nu wacht hen een mooie affiche : Anderlecht, Racing Genk of Club Brugge zijn de mogelijke volgende tegenstanders.

De wedstrijd kende een vrij lange studieronde. Kortrijk dreigde het eerst met een schot op doel.(20’) De Westelse gemoederen laaiden een eerste keer fel op toen Wally Fofana flagrant werd neergehaald binnen de grote backlijn. De scheidsrechter deed of zijn neus bloedde en floot geen strafschop. (22’) Kobe Heyns, vandaag centraal in de verdediging, wist net op tijd een Kortrijks schot af te blokken in corner. Jitse Vandermotten hield kort daarop zijn netten ongeschonden met een prima redding. Net voor de rust kwam Westerlo op voorsprong. Kobe Heyns verstuurde vanop de eigen speelhelft de perfecte diepe bal op Daan Driesen. Daan kon in snelheid doorgaan, omzeilde de doelman en speelde de bal beheerst in doel. 0 – 1 (42’)

Vrij snel in de tweede speelhelft scoorden de Kemphanen een tweede doelpunt. Daan Driesen wist na een knappe inspanning de bal in de loop van Zion Buekers te spelen. Zion zette voor en Zoran Pelic, goed gevolgd, kon de bal mooi in het hoekje van het doel binnen trappen. 0 – 2 (57’) Een schot van Rouben Nguyen werd door de Kortrijk doelman gepakt. Twee uitschuivers in de Westelse defensie lieten Kortrijk toe om tot 1 – 2 terug  te komen.(69’) Het werd nog een spannend slot. Een vrije trap van Kortrijk ging over het Westelse doel. Voor een tweede keer liet de scheidsrechter  zich opmerken door een duidelijke strafschopfout op Lars Neyens niet te fluiten. (76’) Kortrijk dreef de druk op, de gemoederen en de spanning gingen crescendo. Jitse wist de gelijkmaker te voorkomen. Met een knappe save werkte hij de bal in corner (85’). De vermoeidheid liet zich voelen. Enkele spelers hadden te kampen met krampen. De scheids liet maar liefst 7 minuten extra overspelen maar de Kemphanen gaven geen krimp en trokken de overwinning over de meet. Dolle taferelen speelden zich af na het laatste fluitsignaal. De Kemphanen gaan door in de Beker en worden  beloond met een prachtige affiche. Anderlecht, Genk of Brugge kies maar uit !!!! Proficiat aan het ganse team.

Ploegopstelling :

 Jitse Vandermotten, Kobe Heyns, Daan Schoors, Kobe Lemmens,  Zion Buekers, Yasser Chickhi (88’ Bas Wouters), Rouben Nguyen, Zoran Pelic (89′ Zidan Van Baelen), Wally Fofana (86’ Achille Youth), Lars Neyens, Daan Driesen, Jason Janssens (NG), Lucas Thiels (NG), Jaro Brabants (NG), Leo Agius (NG)

Gele kaarten :

Wally Fofana (78’)

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA