U18 WIND STUWT KEMPHANEN NAAR DE OVERWINNING

De U-18 boys van KVC Westerlo gingen in Moeskroen aan de haal met een knappe 0 – 3 overwinning. De wind speelde een beslissende factor in deze wedstrijd.

Onder een stevig blazende wind startte de wedstrijd. Westerlo had het windvoordeel. In de aanvangsfase waren beide ploegen aan mekaar gewaagd. De weersomstandigheden lieten echter geen mooi voetbal toe. We noteerden veel slordigheden in de passing. Uit het niets kwam Westerlo plots tot scoren. Leo Agius trapte een corner en zag deze, gedragen door de wind, rechtstreeks in doel verdwijnen. 0 – 1 (28’) Direct daarna dwong Westerlo een vrije trap af. Zion Buekers plaatste de bal voor doel. Uiteindelijk belandde de bal bij Leo die met een halve omhaal  de bal fraai  in doel trapte. 0 – 2 (29’) Na mooi samenspel tussen Dean Dubois en Leo werd Lucas Thiels bereikt die zich op de rechterflank  kon doorzetten. Tot zijn grote vreugde zag hij zijn prima voorzet, door de wind, rechtstreeks in doel verdwijnen. 0 – 3 (37’) Binnen de tien minuten zaten de Kemphanen op rozen. Toen echter de scheidsrechter even later Sepp Versmissen , na een kleine reactie, met een rode kaart van het veld stuurde, groeide de spanning opnieuw. De Kemphanen bereikten de rust met een comfortabele voorsprong. Gedurende de tweede speelhelft had Moeskroen nu het windvoordeel. Westerlo speelde goed gegroepeerd in blok en loerde op de counter. Moeskroen dwong verschillende corners af maar wist geen gebruik te maken van het windvoordeel. Velen corners verdwenen over en achter het Westelse doel. Sporadisch staken de Kemphanen de neus aan het venster.  Een doelpoging van Dean Dubois verdween nipt naast. De Westelse defensie, onder leiding van kapitein Daan Schoors, gesteund door Kobe Heyns, Zion Buekers en Rouben Nguyen hield stand. Doelman Noah Pelic deed ook zijn duit in het zakje door zich te onderscheiden  met twee prima reddingen. Een goede en strakke organisatie deed de rest. Moeskroen slaagde er niet meer in om tegen te scoren. Met deze overwinning namen onze jongens revanche op de smadelijke nederlaag (0 – 5 ) thuis tegen Moeskroen en blijven ze meedraaien bovenin de rangschikking. Volgende week volgt de kraker thuis tegen KV Oostende.

Ploegopstelling :

Noah Pelic, Kobe Heyns, Daan Schoors, Zion Buekers, Rouben Nguyen, Sepp Versmissen, Lucas Thiels, Daan Driesen, Dean Dubois (75’ Karaarslan Emre), Halim Kaygan (45’ Achille Youth), Leo Agius (85’ Evert Swerts), Jitse Vandermotten (NG)

Gele kaarten : Zion Buekers (39’), Daan Driesen (30’)

Rode kaart : Sepp Versmissen (39’)

Volgende wedstrijd :

Za 08/02 : KVC Westerlo – KV Oostende : 14u00 : Kunstgrasveld

Rik Wauters

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA