U18 WESTERLO DODELIJK EFFICIËNT

KVC Westerlo won vandaag met 1 – 4 op Waasland Beveren. De Kemphanen waren  bij de les en scoorden aan 100%. De kans aan deelname aan Play-Off 2, één wedstrijd voor het einde van de competitie, is stilaan in zicht.

Het was Waasland Beveren dat het best aan de wedstrijd begon en gedurende de eerste speelhelft het meeste balbezit opeiste.. Zij dreigden via een kopbal, nipt over het Westelse doel (6’),en een afstandsschot rakelings naast het doel. (7’) Uit het niets kwam Westerlo echter tot scoren. Daan Driesen krulde een vrije trap rechtstreeks in doel. 0 – 1 (12’)De W.B-doelman zag er niet te best uit bij deze fase. Via een snelle counter over links dikte Westerlo de score verder aan tot 0 – 2. Het was  Leo Agius die de bal op een presenteerblaadje aangeboden kreeg van Halim Kaygan en deze mooi, buiten bereik van de doelman, in doel  trapte. Het geluk was langs Westelzijde toen een afstandsschot van Waasland Beveren tegen de doelpaal terecht kwam.(24’) Een inschattingsfout lag aan de basis van de Beverse tegentreffer. Een verre bal, gedreven door de wind, stuitte over een verraste Daan Schoors heen, waardoor een W.Beveren speler vrij op doel kon afgaan en scoren.1 – 2.(30’) Even later hield doelman Robbe Huygelberghs zijn ploeg overeind met twee prima reddingen. (34’). De rust werd bereikt met een enigszins gevleide 1 – 2 voorsprong. Gedurende de tweede speelhelft kwam Westerlo beter in de wedstrijd. Toch was het W.Beveren dat een eerste grote kans naast het Westelse doel besloot. (55’) De Kemphanen wisten enkele corners te versieren maar kwamen hieruit niet tot scoren. Leo Agius probeerde het van ver, nipt naast het doel (72’) en Daan Driesen zag een vrije trap door de keeper in corner geweerd. (73’) Robbe reageerde klemvast op een gevaarlijk grond scherend afstandsschot. (77’) Westerlo kwam opnieuw tot scoren na een balrecuperatie en direct inspelen van Halim Kaygan op Dean Dubois. Dean wurmde zich doorheen de defensie  en bracht de score op  1 – 3. (79’) In blessuretijd knalde de ingevallen Achille Youth, na een mooie balrecuperatie, de 1 – 4 eindscore op het bord. (92’) Westerlo gaf vandaag Waasland Beveren een lesje in efficiëntie.

Ploegopstelling :

Robbe Huygelberghs, Kobe Heyns, Daan Schoors, Kobe Lemmens, Zion Buekers (25’Rouben Nguyen (75’ Emre Karaarslan), Sepp Versmissen, Lucas Thiels, Daan Driesen (83’ Evert Swerts), Dean Dubois, Leo Agius (80’ Achille Youth), Halim Kaygan, Noah Pelic (NG)

Volgende wedstrijd :

Za 22/02 : KVC Westerlo – KVK Kortrijk om 10u30 : Kunstgrasveld

R.W.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA