U18 MOEIZAME OVERWINNING

Westerlo won vandaag nipt van KV Kortrijk. De basis werd gelegd in een betere eerste speelhelft, afgesloten bij een 2 – 1 stand. In een mindere tweede speelhelft werd de zege niet meer uit handen gegeven.

Westerlo nam onmiddellijk het initiatief en kwam vrij snel tot scoren. Een vrije trap van Daan Driesen werd onderweg nog aangeraakt en verdween voorbij een verraste Kortrijk keeper in doel. 1 – 0 (13’) Het was opnieuw  Daan D. die de score verder kon opdrijven. Nu plaatste hij een corner, gedragen door de wind, scherp voor doel. De keeper sloeg de bal in eigen doel. (26’) 2 – 0. In de slotfase van de eerste speelhelft kwam Kortrijk beter in de wedstrijd. Kobe Heyns moest doelman Noah Pelic bijstaan door een schot van de doellijn te keren. (30’). Leo Agius probeerde het met een afstandsschot. De doelman reageerde alert en weerde de bal in corner. (35’) Daan Driesen zag zijn vrije trap nipt naast het doel buiten gaan. (43’). Op slag van rust wist Kortrijk de stand te milderen. Doelman Noah Pelic was machteloos tegen het schot in de kruising. 2 – 1 (45’) Ruststand 2 – 1. De tweede speelhelft was er één om snel te vergeten. De wind speelde een grote rol en liet weinig mooi voetbal toe. De Kemphanen speelden te nerveus en lieten zich  vaak betrappen op onnauwkeurigheden. Kortrijk speelde steviger en won meerdere duels. Zij waren ook alerter op de afvallende ballen. Halfweg de tweede speelhelft hield doelman Noah  zijn ploeg overeind met een sublieme redding. Met een ultieme reflex kon hij de bal nog over zijn doel duwen.(66’) Kortrijk slaagde er niet meer in om de gelijkmaker te scoren. De Kemphanen verdienden vandaag niet de schoonheidsprijs maar deden wat ze moesten doen, namelijk winnen. Dank zij deze overwinning sluiten de Kemphanen hun competitie af op een mooie tweede plaats na leider KV Oostende.

Ploegopstelling:

Noah Pelic, Kobe Heyns (89’ Emre Karaarslan), Zenn Ulenaers, Kobe Lemmens, Beau Schodts, Rouben Nguyen (50’ Lucas Thiels), Daan Driesen, Dean Dubois (76’ Achille Youth), Leo Agius (59’ Halim Kaygan), Maxim Versteeven, Daan Schoors, Jitse Vandermotten (NG)

Gele kaarten : 58’ Maxim Versteeven, 65’ Kobe Lemmens, 81’ Daan Driesen

R.W.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA