U-21 : OVERWINNING OP KARAKTER

Niettegenstaande een sterker STVV behaalden de Kemphanen op basis van een goede organisatie, tomeloze inzet en karakter een 1 – 2 overwinning.

STVV zette onmiddellijk de toon. Doelman Jitse Vandermotten moest reeds van bij het begin de meubelen redde met een mooie save. Westerlo reageerde met een vrije trap van Tibo Houwaer die nipt naast het doel ging. STVV eiste het balbezit op en was technisch sterk aan de bal. Het was werken voor de Westelboys. De Kemphanen zetten een stevig blok neer, maakten het STVV enorm moeilijk en loerden zelf op de counter. Een poging van Lorenzo Noviello werd door de STVV-keeper in corner geduwd. Een aanval volgens het boekje volgde onmiddellijk hierop. Met een mooie crossbal bereikte Beau Schodts op links Kobe Lemmens. Kobe op snelheid door naar doel. De perfecte aflegger volgde op Halim Kaygan die fraai binnen tikte. 0 – 1 (35’) De vreugde was van korte duur. Twee minuten later volgde op identieke wijze de gelijkmaker voor STVV. 1 – 1 (27’) Voor de rust onderscheidde Jitse zich nog met een prima redding en hadden de Kemphanen het geluk aan hun kant wanneer een voorzet van STVV op de deklat terechtkwam. Ruststand 1 – 1.

STVV begon de tweede helft opnieuw met  stevige druk vooruit. Hun eerste schot ging voorlangs het Westelse doel. Op aangeven van Lorenzo schoot Zion Buekers  een kansje hoog over doel. Lorenzo Noviello, de gevaarlijkste Westerlo-speler vooraan, kende pech bij een snelle counter toen hij de bal tegen de doelpaal knalde. In de herneming werd zijn schot nog door de keeper in corner geduwd. Uiteindelijk lukte het hem toch. Even later kwam hij opnieuw in balbezit via Halim, dribbelde zich vrij en knalde heerlijk de bal buiten het bereik van de STVV-doelman binnen. 1 – 2 (79’). Wat volgde waren nog 11  bange minuten. De spanning was te snijden. STVV zette alles op alles. Jitse duwde met een prima reflex een schot in corner. Westerlo plooide terug maar begaf niet. De ontlading was groot bij het laatste fluitsignaal. Proficiat aan het ganse team.

Ploegopstelling :

Jitse Vandermotten, Ferhat Kaya (80’ Kobe Heyns), Zenn Ulenaers (53’ Daan Schoors), Elian Van Bulck, Kobe Lemmens, Onur Gürler, Lorenzo Noviello, Beau Schodts, Halim Kaygan( 85’ Dean Dubois), Tibo Houwaer, Fabio Pinto Da Mesquita (67’ Zion Buekers), Jason Janssens(NG), Lars Neyens (NG), Ilias Ben Ziane (NG)

Volgende wedstrijd :

Ma 21/09 : 20.00 : KVC Westerlo – KV Oostende

Rik Wauters

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA