U-21 : BOEIENDE WEDSTRIJD KENT GEEN WINNAAR

Het werd een doelpuntenrijke  wedstrijd tegen SK Lommel. Westerlo boog, na een spannende tweede speelhelft die bol stond van doelkansen, een 1 – 3 achterstand om naar een verdiend 3 – 3 gelijkspel.

Lommel was de betere ploeg gedurende de eerste speelhelft. Vrij vroeg in de wedstrijd liep Westerlo reeds achter de feiten aan na dom balverlies achteraan. 0 – 1 (15’) Het was Halim Kaygan die voor het eerste Westelse schot op doel zorgde. Lommel liep verder uit na een strafschopdoelpunt. 0 – 2. (23’) De Kemphanen hadden het moeilijk tegen een gretiger Lommel. Tibo Houwaer probeerde het vanop afstand maar trof de keeper op zijn weg. Toch slaagden de Kemphanen erin om nog  voor de rust de aansluitingstreffer te scoren. Na een kort genomen corner kon Tibo Houwaer uithalen op doel. Zijn schot werd in eerste instantie gekeerd, Halim Kaygan kon in de rebound opnieuw uithalen en schoot de 1 – 2 (44’) op het bord.

Westerlo herstelde het evenwicht in de tweede speelhelft en werd nu de betere ploeg. Toch bleef het oppassen geblazen voor een gevaarlijk counterend Lommel. Ferhat Kaya kon net op tijd nog een bal ontzetten vanop de doellijn. Een vrije trap van Tibo werd schitterend door de Lommel-portier uit de kruising geduwd. Het was opnieuw Lommel dat het eerst tot scoren kwam. Te gemakkelijk kon een speler vanop afstand ongehinderd  aanleggen op doel. Doelman Jitse Vandermotten was kansloos. 1 – 3. (67’) Eventjes zagen we het niet meer zitten. Het inbrengen van enkele wissels deed de wedstrijd kantelen. Plots werd Westerlo gevaarlijk. De kansen stapelden zich op. Onur Gürler besloot over doel. Op voorzet van Zion Buekers besloot Kobe Heyns nipt naast. Zijn tweede poging, nu op corner van Lars Neyens, was wel bingo. 2 – 3 (75’)

Elian Van Bulck was de reddende engel door en bal van de doellijn te ontzetten. Westerlo begon aan een zinderend slotkwartier. Halim trapte een voorzet van Zion over het doel, Lorenzo Noviello vuurde een kogel af nipt naast het doel, Zion schoot snoeihard nipt over. Uiteindelijk lukte het dan toch. Een corner van Lars Neyens werd door Onur Gürler in doel gekopt. 3 – 3.(81’) Beide ploegen gingen nog voluit voor de overwinning. Het regende nog enkele wenkende kansen. Kobe Lemmens kopte een corner van Zion nipt over. Op een uitstekende voorzet van Kobe Heyns zag Lorenzo zijn gekraakt schot nipt naast het doel verdwijnen. Lommel kreeg ook nog enkele kansen die ze, gelukkig voor de Kemphanen, onbenut lieten. Onur had de winning goal in de slotminuut nog aan de voet maar besloot jammerlijk een voorzet van Zion naast het doel.  Eindstand 3 – 3. Het is een wonder dat deze wedstrijd eindigde op 3 – 3 na  een karrevracht aan kansen voor beide teams. Het was een leuk en spannend kijkstuk voor al de supporters.

Ploegopstelling :

Jitse Vandermotten, Ferhat Kaya (70’ Kobe Heyns), Zenn Ulenaers, Elian Van Bulck, Kobe Lemmens, Lorenzo Noviello, Tibo Houwaer (63’ Lars Neyens) Halim Kaygan, Onur Gürler, Zion Buekers, Fabio Pinto Da Mesquita (63’Michael Dangi), Daan Schoors (NG) Ian Jennes (NG), Jason Janssens (NG), Dean Dubois (NG)

Gele kaarten : 77′ Kobe Lemmens, 89′ Zenn Ulenaers

Volgende wedstrijd  :

Ma 26/10 : RWDM – KVC Westerlo : 20.00 : Adres : Cmp: Stade J. Rousseau – Terr.1(Synthetisch)
Avenue D’Itterbeek 580 – 1070 Anderlecht (2534) : Tel : 02/527.06.17

Rik Wauters

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA