VERLIES OP CERCLE BRUGGE

KVC Westerlo ging met 3 – 0  de boot in op Cercle Brugge. Puntenwinst had er zeker ingezeten maar een ongunstig spelverloop beïnvloedde de partij. De Kemphanen eindigden de wedstrijd met 9 spelers. KVC Westerlo was goed aan de wedstrijd begonnen, wat resulteerde in een licht overwicht en enkele kansen. Bij een eerste hoekschop werd de kopbal van Zion geplukt door de Cercle-doelman (2’). Even later volgde een mooi opgezette aanval op rechts met Kobe en Zidan, Dean die Zidans voorzet slim liep lopen, maar Zions schot ging nipt over doel (12’).  Een lob van Dean, op aangeven van Kobe, verdween over doel (16’). De thuisploeg stelde hier minder doelgevaar tegenover. Jason diende wel een vrije trap over doel te duwen en een voorzet te intercepteren, waarna de bal ontzet werd. Opnieuw staken de Kemphanen de neus aan het venster : een voorzet van de bedrijvige Zion viel bijna in doel (37’) en een mooie combinatie van Zion over Lars bereikte Dean, maar zijn schot miste wat kracht (38’). De match kantelde wanneer na balverlies, al dan niet na een niet-gefloten Cercle-fout, Bas verbaal onbesuisd naar de scheidsrechter uithaalde. Deze aarzelde niet en trok rood (40’). Uit de vrije trap die erop volgde viel de 1 – 0 : de vrije trap bereikte een vrije man aan de 2de paal die binnen legde. KVC Westerlo was nog niet goed bekomen van deze opdoffer of de 2 – 0 volgde : na een lange bal in de diepte verschalkte de Cercle-spits de uitgekomen Jason met een lob (44’). Dit was meteen ook de ruststand.

In de 2de helft waren de bezoekers niet uit de kleedkamer gekomen om zich neer te leggen bij de situatie. De oprukkende Kobe stuurde Zidan diep. Aan de achterlijn legde Zidan terug, maar de bal werd ontzet voor de neus van de mee opgerukte Kasper (49’). In de hoop om het tij te doen keren besloot de coach alle beschikbare wissels in de strijd te gooien (60’). Maar als het tegen zit, zit het niet mee : deze beslissing brak zuur op wanneer Jeffrey even later geblesseerd uit viel (65’). De Kemphanen moesten noodgedwongen de laatste 25’ met 9 volmaken. De jongens toonden karakter en mentaliteit en streden voor wat ze waard waren. Ondanks het numerieke overwicht voetbalde Cercle weinig kansen bij elkaar. Wel was er een uitstekende parade van Jason op een kopbal (77’). Iets voor het eindsignaal was het toch nog een 3de keer prijs voor Cercle : na een rommelige fase centraal voor doel, carambolde de bal tot bij een vrije Cercle-speler die van kortbij in doel besloot (86’) : 3 – 0. Kortom, deze 4de competitiewedstrijd tegen een tegenstander waar puntenwinst mogelijk was geweest, kende een ongelukkig verloop voor onze Kemphanen, maar de ploeg toonde karakter en mentaliteit, wat doet hopen voor de toekomst.

Ploegopstelling :

Jason Janssens, Kobe Heyns, Maxim Dillen, Jeffrey Lufundu (65’ geblesseerd uitgevallen), Ilias Ben Ziane (60’ Rouben Nguyen), Bas Wouters, Zidan Van Baelen, Lars Neyens, Dean Dubois (60’ Achille Youth), Kasper De Weyer (60’ Owen Creces), Zion Buekers, Jitse Vandermotten (NG)

Gele kaarten : — ; Rode kaarten : 40’ Bas Wouters

Volgende wedstrijd :

Za 26/09 : KVC Westerlo – OH Leuven : 14.15u  FM Kunstgrasveld

Ludwig Thiels

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA