U-18 : OVERTUIGEND KRC GENK

KRC Genk had vandaag weinig moeite met de Kemphanen. Ze wonnen de wedstrijd met 5 – 0.

Gedurende de eerste speelhelft had Genk moeite met de goede organisatie bij KVC Westerlo. Doelman Jason Janssens was paraat bij de eerste vrije trap van Genk. Met een prima reflex keerde hij het schot in corner. Genk kwam op voorsprong via een knap afstandsschot in de kruising. 1 – 0 (28’) Even later werd het    2 – 0 op voorzet vanop links in doel gedevieerd. 2 – 0. (37’) Westerlo slaagde er niet in om de Genkse doelman te bedreigen. Ruststand 2 – 0.

De eerste Genkse aanval in de tweede speelhelft was meteen bingo. Te gemakkelijk lieten de Kemphanen zich hier beetnemen. Met een simpel boogballetje over de Westelse defensie heen, werd een aanvaller voor doel afgezonderd en kon scoren. 3 – 0 (46’) Onmiddellijk hierop reageerde Westerlo voor het eerst. Op aangeven van Kobe Heyns strandde Achille Youth op de Genker doelman. Genk dreef de score verder op nadat de bal niet uit de Westel defensie ontzet raakte. 4 – 0 (56’) Jaro Brabants probeerde het van op afstand maar zijn schot ging naast. Een tweede poging (voorzet) van Jaro raakte de onderkant van de deklat. Jeffrey Lufundu besloot in de rebound naast. Zidan Van Baelen zag ,op aangeven van Kasper De Weyer, zijn poging gestopt door de doelman. KRC Genk slaagde er uiteindelijk nog in om de forfaitscore op het scorebord te brengen.5 – 0.(80’) De Kemphanen  moeten zich optrekken  aan een degelijke eerste speelhelft, waar een goede organisatie een hele tijd stand hield. De tweede speelhelft werd veel te snel uit handen gegeven waardoor de spankracht uit de wedstrijd verdween. Verdiende zege voor KRC Genk.

Ploegopstelling :

Jason Janssens, Kobe Heyns, Daan Schoors, Maxim Dillen, Jaro Brabants, Bas Wouters, Zion Buekers (52’ Jeffrey Lufundu), Tibo Houwaer, Achille Youth (77’ Kasper De Weyer), Lars Neyens, Owen Creces (63’ Zidan Van Baelen), Noah Jorissen (NG)

Gele kaarten : 23’ Bas Wouters

Volgende wedstrijd :

Za 12/09 : KVC Westerlo – KAA Gent : 14.15 FM Kunstgrasveld

Rik Wauters

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA