U-18 : KNAPPE EERSTE OVERWINNING

De U-18 van KVC Westerlo behaalden  hun eerste overwinning van het seizoen. In een aangename wedstrijd versloegen ze KAA Gent  met 2 – 1.

Westerlo begon gretig aan de wedstrijd en eiste het meeste balbezit op. Toch was het doelman Jason Janssens die het eerste schot van Gent moest pareren. Op corner van Zidan Van Baelen ziet Kobe Heyns zijn kopbal nog van de doellijn ontzet. Onmiddellijk hierop wist Westerlo te scoren. Een corner van Lars Neyens kwam voorbij de tweede paal bij Rouben Nguyen terecht die de bal opnieuw voorbracht. Een goedgevolgde Daan Schoors kopte de bal onhoudbaar in doel.    1 – 0 (10’) De Kemphanen bleven druk uitoefenen en kenden pech bij een geharrewar voor doel om te scoren. Het was allemaal net niet. KAA Gent kon slechts sporadisch voor gevaar zorgen via enkele vrije trappen. Dean Dubois zag , op aangeven van Lucas Thiels, zijn doelpoging nog net afgeblokt. Ruststand 1 – 0.

Gent begon vol goede moed aan de tweede speelhelft en zette onmiddellijk druk. Vrij vlug kreeg Westerlo opnieuw grip op de wedstrijd. Een vrije trap  van Lars Neyens werd door Kobe doorgekopt tot bij Achille Youth die jammerlijk  de kans naast besloot. De volgende vrije trap van Lars leverde het tweede doelpunt op. Voor doel was het opnieuw Daan Schoors die nu de bal in doel binnenschoot. 2 – 0.(49’) Gent reageerde met een snelle counter maar doelman Jason stopte klemvast het afstandsschot. Op aangeven van Kobe kreeg Dean een enorme kans. Hij draaide zich vrij voor doel maar besloot te zwak in de handen van de keeper. Een vrije trap van Daan Schoors lanceerde Kobe op weg naar doel. Zijn schot vanuit een scherpe hoek ging nipt naast het doel. Gent bleef op de loer liggen en benutte een defensief Westels foutje om de score op  2 – 1 te brengen. (72’) De Kemphanen kregen het stilaan moeilijker en de fysieke inspanningen begonnen te wegen. Het was nu alle hens aan dek om de zege te vrijwaren. Nog eenmaal konden de Kemphanen dreigen via een vrije trap van Zidan. De kopbal van Kobe werd door de Gent-keeper geplukt.(74’) In de slotfase moest doelman Jason nog een vrije trap uit zijn doel in corner weren. Gent slaagde er niet meer in om de gelijkmaker te scoren. Dolle vreugde bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. De eerste hard bevochten en verdiende overwinning was een feit. Proficiat aan het ganse team.

Ploegopstelling :

Jason Janssens, Kobe Heyns, Daan Schoors, Ilias Ben Ziane, Lucas Thiels (75’ Jaro Brabants), Lars Neyens, Zidan Van Baelen (89’ Flavien Mboyo), Rouben Nguyen, Dean Dubois (75’ Bas Wouters), Owen Creces (82’ Kasper De Weyer), Achille Youth, Jitse Vandermotten (NG), Maxim Dillen(NG)

Volgende wedstrijd :

Za 03/10 : 14.15 : KV Mechelen – KVC Westerlo : Adres : Jeugdvelden K.V.Mechelen – Terr.1(Synthetisch) -Liersesteenweg,206 – 2800 Mechelen (2137) – 015/21.20.20

Rik Wauters

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA