U-18 : CLUB BRUGGE TE STERK

Een verdienstelijk KVC Westerlo is er niet in geslaagd om Club Brugge een voetje te lichten. Brugge won verdiend met 0 – 3.

Dat het geen makkie zou worden vandaag daarvan was iedereen zich bewust. Club Brugge begon snedig aan de wedstrijd. Het tempo lag vrij hoog. Bij momenten zagen we vrij mooie snelle combinaties. Brugge etaleerde snelheid, power en techniek. De Kemphanen zetten een stevige organisatie neer en probeerden met vroege pressing Club Brugge het spelen zoveel mogelijk te beletten. Toch slaagde Brugge erin om vrij vroeg tot scoren te komen. Te gemakkelijk werd de Westelse defensie centraal in snelheid genomen en kon er ongehinderd gescoord worden. Doelman Jason Janssens was kansloos. 0 – 1 (10’) Even later strandde een snelle Brugse counter tegen de doelpaal. De eerste Westelse doelpoging kwam er via Jaro Brabants.  Zijn schot was te zwak om de doelman in problemen te brengen. Kobe Heyns probeerde het met een kopbal in de handen van de keeper op vrije trap van Lars Neyens. In het slot van de eerste speelhelft kwam Brugge op 0 – 2. Doelman Jason reageerde eerst nog uitstekend op het schot maar moest zich in de rebound toch gewonnen geven.(43’) Dit doelpunt viel wel heel ongelukkig net voor de rust. Ruststand 0 – 2.

De tweede speelhelft begon met een schot op doel van Lars op aangeven van een hardwerkende Achille Youth. De Brugse keeper pareerde. Brugge bleef de gevaarlijkste ploeg. Doelman Jason redde met een voetveeg een gevaarlijk schot en onderscheidde zich even later met een schitterende reflex op een corner. De Kemphanen lieten de moed niet zakken en bleven hard werken om het Brugge zo moeilijk mogelijk te maken. Ze slaagden er echter niet  in om tot echt doelgevaar te komen. Enkele corners werden  afgedwongen maar de Brugse keeper heerste in de lucht en plukte iedere bal klemvast. In de slotfase kwam Brugge nog tot scoren na dom balverlies dat keihard werd afgestraft. 0 – 3. (90’) De Kemphanen hebben ervoor gestreden maar gingen eervol ten onder.

Ploegopstelling :

Jason Janssens, Kobe Heyns, Maxim Dillen (35’ Yves Moens), Ilias Ben Ziane, Lucas Thiels, Lars Neyens, Zidan Van Baelen (82’ Bas Wouters), Jaro Brabants, Achille Youth, Owen Creces (70’ Senne Machiels), Rouben Nguyen (66’ Flavien Mboyo), Jitse Vandermotten (NG), Jean Baptist Monden (NG)

Gele kaarten : 60′ Lucas Thiels, 83′ Achille Youth

Volgende wedstrijd :

Za 17/10 : Zulte-Waregem – KVC Westerlo : 13.30 : Adres : Sv Zulte-Waregem – Terr.2
Zuiderlaan 30 – 8790 Waregem (2422) Tel : 0472/849546

Rik Wauters

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA