Tuur Dierckx: “De weg is nog lang”

Tuur Dierckx sprokkelde afgelopen vrijdag tegen Union zijn 2e basisplaats van het seizoen. hét moment om eens een gesprek te voeren met de 25-jarige Antwerpenaar die sinds dit seizoen in de Parel der Kempen voetbalt.

Tuur, 2de thuiswedstrijd voor jou en 2de basisplaats: veel plezier heb je er nog niet aan beleefd?

Klopt, ik heb er nog niet zoveel plezier aan kunnen beleven want we pakten maar 1 op 6 in de 2 wedstrijden waarin ik mocht starten. Ik probeer er zelf niet teveel bij stil te staan. Ik denk dat we zowel als ploeg als ik als individu de afgelopen 2 a 3 maanden toch wel wat hebben meegemaakt op sportief maar zeker ook op extra-sportief vlak. Dit maakte het zeker niet evidenter voor ons. Dat is nu eenmaal voetbal en in voetbal kan ook alles zeer snel weer veranderen. We moeten positief zijn en vooruit kijken.

Nochtans beginnen we perfect aan de wedstrijd, knappe actie van jou en perfecte assist voor Atabey.

Het was vooraf gezegd dat we scherp en met veel pressing aan de wedstrijd moesten starten. Na 11 seconden komen we dan ook meteen 1-0 voor. Een goede lange bal van Lukas Van Eenoo, ik kan de actie maken en Atabey maakt het mooi af. Het was eigenlijk de perfecte start en dan denk je dat je vertrokken bent voor een goede wedstrijd. Het is dan ook extra zuur dat het zo snel kantelde en we de wedstrijd zo snel uit handen gaven en kansloos verliezen. Dat maakt het extra pijnlijk.

De kleedkamer was muisstil na de wedstrijd, hoe zwaar kwam dit aan? Bespreken jullie dit ook onderling in de spelersgroep?

Als sporter is het nooit leuk om te verliezen. Ik denk dat niemand graag verliest. Zeker als Westerlo zijnde wanneer je thuis speelt tegen Union, toch één van de grootste concurrenten, komt het hard aan wanneer je zo zwaar verliest. Dat is een serieuze tik na enkele weken zonder voetbal terwijl de andere clubs wel hebben kunnen doorspelen en wij nog wat zoekende zijn. We moeten het zeker ook niet dramatiseren. We hebben deze wedstrijd onderling als met de coach besproken om er de nodige lessen uit te trekken en er sterker uit te komen. We moeten vooruitkijken nu en positief zijn. Ook verliezen hoort bij het voetballen en dan liever een keer met zware cijfers dan 3 maal met 1-0 verliezen als je het mij vraagt.

Nu volgt er het tweeluik tegen RWDM. De weg is nog lang hoorden we je ook zeggen, maar is een 6 op 6 nu eigenlijk geen must om de aansluiting niet te verliezen?

Ook RWDM is de afgelopen 2 weken getroffen door corona. Op dat vlak zullen we dus met gelijke wapens strijden. Wij hebben absoluut de ambitie om 6 op 6 te halen. Ik denk dat we onszelf niet teveel mogen fixeren op het resultaat maar vanuit ons eigen spel en uit onze eigen kracht moeten vertrekken. Als we ons eigen spel kunnen spelen, vertrouwen hebben in onszelf en het geloof hebben zullen de resultaten wel volgen. En niet alleen tegen RWDM. Dat bedoel ik ook met de weg is nog lang, er zijn nog veel wedstrijden en er is nog enorm veel tijd om elke week sterker en sterker te worden. We gaan daar alles aan doen en ook alles is aanwezig binnen onze groep om dit waar te maken. Te starten nu vrijdag. De hele groep heeft er enorm veel zin in. Nieuwe week nieuwe kansen. We gaan er vol voor gaan!

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA