Tuur Dierckx bezoekt COVID-afdeling ziekenhuis Geel

Tuur Dierckx bracht vandaag een bezoek aan de covid-afdeling van het Sint-Dimpna Ziekenhuis te Geel. Hij deed dit nadat hij in december werd betrapt op een lockdownfeestje in zijn appartement in de straat van de Antwerpse universiteitsbuurt. We interviewden de Westelse aanvaller, algemeen directeur Wim Van Hove en Dr. Van Ouytsel die Tuur begeleidde tijdens zijn bezoek. Later deze week zal KVC TV ook nog een uitgebreide reportage uitzenden met reacties van de desbetreffende personen.

Algemeen directeur Wim Van Hove:

Ik heb vandaag samen Tuur Dierckx de coronafadeling in het Sint-Dimpna Ziekenhuis bezocht. Dit naar aanleiding van de strafregel die wij hem hadden opgelegd naar zijn lockdownparty. We hebben ook een bezoek gebracht aan het revalidatiecentrum. Begin november hadden wij als club een donatie van €10000 gedaan aan het Sint-Dimpnafonds en dit geld wordt gebruikt om te investeren in een nieuw revalidatiecentrum buiten het ziekenhuis.

Dokter Van Ouytsel (afdeling Geriatrie Sint-Dimpna Ziekenhuis Geel):

De geriatrie-arts heeft vandaag Tuur bijgestaan in het bezoek aan het Ziekenhuis. Zij vond dit een goed initiatief om iemand van dichtbij te laten zien welke gevolgen het coronavirus kan hebben. Ze heeft hem de procedure van de beschermende kledij laten zien, alsook een bezoek gebracht aan enkele revaliderende patiënten

Tuur Dierkcx:

Een duidelijk aangeslagen Tuur vonden we terug na het bezoek. Het bezoek was hard binnengekomen bij hem. “Een overduidelijke stommiteit heb ik gedaan en ik besef dat dit niet door de beugel kon”, ik ga zeker mijn ploegmaats en naasten sensibiliseren om niet dezelfde fout te maken als ikzelf. Deze dag zal mij altijd bijblijven.

Morgen zal KVC TV een inside reportage brengen over deze educatieve dag en komen de drie betreffende personen elk aan het woord.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA