Nationale U18

Wedstrijdverslag KVC Westerlo - KV Kortrijk

Westerlo schoot het best uit de startblokken. Een scherpe voorzet voor doel van Zion Buekers werd door Ruben Sierra Cappelletti  in de handen van de keeper getrapt. (2’) Kortrijk, gesteund door de felle wind, liet zich niet onbetuigd en dreigde met enkele gevaarlijke afstandsschoten. Het eerste schot werd door doelman Rubben Huygelberghs mooi over doel geduwd. (8’) Een tweede laag schot over de grond kon hij nog net in corner weren. Bij de derde poging van Kortrijk was het bingo. Een corner voor doel werd mooi binnen gekopt. 0 – 1 (12’)

Westerlo antwoordde onmiddellijk. Met een mooi doorsteekballetje wist Hermann Youth de snelle Maxim Versteeven doorheen de Kortrijkse defensie te loodsen. Maxim aarzelde niet en scoorde de gelijkmaker. 1 – 1 (13’). Kortrijk dreigde nog met een lobballetje, gelukkig net over het doel van Robbe. (20’) Een poging van Thomas Janssens, op aangeven van Herman werd door de keeper moeizaam in corner geduwd. (29’) Op corner van Ruben ziet Zenn Ulenaers zijn poging nipt naast de doelpaal verdwijnen. (34’) Na mooi voorbereidend werk van een sterk spelende Jannik Van Roosbroeck  kon Zion Buekers op links zich doorzetten en de perfecte voorzet afleveren. Lorenzo Noviello kreeg de bal voor de voeten en met een geweldige loeier wist hij de Kortrijk doelman te vloeren.  2 – 1 (34’) Westerlo verdiend op voorsprong. Ruststand 2 – 1.

Gedurende de tweede speelhelft was het Kortrijk dat het meeste balbezit opeiste en het beste voetbal bracht. Bij Westerlo was het nu voornamelijk de voorsprong verdedigen via een goede organisatie, vooral geen kansen weggeven en loeren op de counter. Maxim kon nog een keer op snelheid doorgaan maar besloot te zwak. (65’) Robbe onderscheidde zich met een prima save door een gevaarlijk schot uit zijn doel te ranselen. (72’) Een schot van een sterk spelende Beau Schodts miste de nodige kracht om de Kortrijk-goalie  te verontrusten.(75’)

In het slot van de wedstrijd wist Westerlo op de counter nog een drietal keren  gevaarlijk uit te breken. Efficiëntie en  precisie ontbraken  in de laatste beslissende pas waardoor de spanning bleef tot het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Moeizaam bevochten zege voor onze Kemphanen. 

Einduitslag: KVC Westerlo – KVK Kortrijk 2 – 1

Ploegopstelling: Robbe Huygelberghs, Ian Jennes (45’ Evert Swerts), Zenn Ulenaers, Jannik Van Roosbroeck, Zion Buekers, Beau Schodts, Lorenzo Noviello, Thomas Janssens, Maxim Versteeven, Ruben Sierra Cappelletti (75’ Solomon Donkor Mawumawu ), Hermann Youth (60’ Daan Driesen), Senne Ghiro (NG), Noah Pelic (NG)