Nationale U18

Wedstrijdverslag KVC Westerlo - KSV Roeselare

Onze Kemphanen zijn er vandaag niet in geslaagd om revanche te nemen op de smadelijke 4 – 0 nederlaag op Roeselare van de heenronde. De wedstrijd eindigde op 0 – 0 met dank aan doelman Robbe Huygelberghs die met enkele prima reddingen de nul op het bord hield.

Het wedstrijdbegin was voor Roeselare. Roeselare dwong onmiddellijk Robbe Huygelberghs tot 2 prima tussenkomsten. (1’) Westerlo was verwittigd en kende een vrij moeilijke start. Een eerste doelpoging van Ruben Sierra Cappelletti, op aangeven van Maxim Versteeven, werd door de Roeselare-goalie gestopt. (18’) Geleidelijk aan herstelde Westerlo het evenwicht in de wedstrijd en werden en er enkele kansen afgedwongen. Op corner wist Daan Driesen Thomas Janssens te bereiken wiens kopbal over doel verdween. (24’) DE kans kwam er op aangeven van Jannik Van Roosbroeck vanop links. Maxim, voor doel,  kon ongehinderd  en gericht koppen maar zag de bal buitenkant doelpunt naast gaan. (37’) Een schot van Jannik V.R. richting doel week  af maar werd door de keeper met veel moeite  weggewerkt. (42’). Ruststand 0 – 0.

De tweede speelhelft begon net  als de eerste. Het was opnieuw Robbe die met een gepaste tussenkomst de meubelen moest redden. (47) Westerlo reageerde met een schot van Ruben dat werd afgeweerd door de doelman. In de rebound kwam de bal tot bij Kyan Vaesen die zijn schot door de keeper nu in corner  geduwd zag. (56’) De Kemphanen voetbalden krampachtig, vlotte combinaties bleven uit, teveel werd de lange bal gehanteerd. Het was Roeselare dat nu de toon zette en de meest dreigende ploeg werd. We kenden geluk bij een schot dat gevaarlijk voorlangs het Westelse doel ging en gelukkig niet aangeraakt werd. (62’) Een vrije trap van Roeselare werd door Robbe weg gebokst. Gelukkig verdween de rebound daarna  nipt naast het doel. (64’) Opnieuw werd het warm voor het Westelse doel met een schot dat voorlangs ging.(68’) Het laatste gevaar puurde Roeselare uit een vrije trap. Robbe  kon de bal in corner weren. (73’)

Wat onze jongens ook probeerden, tot uitgespeelde kansen kwamen ze niet meer. Op basis van het geleverde voetbal prijzen we ons gelukkig met het moeizaam behaalde gelijkspel.

Westerlo blijft hierdoor op kop in de algemene rangschikking.

Einduitslag: KVC Westerlo – Roeselare 0 – 0

Ploegopstelling: Robbe Huygelberghs, Geert Lauwers, Zenn Ulenaers, Gille De Bruyne, Jannik Van Roosbroeck, Daan Driesen (74’ Lorenzo Noviello), Beau Schodts, Thomas Janssens (87’ Daan Schoors), Maxim Versteeven (63’ Solomon Mawumawu Donkor), Ruben Sierra Cappelletti (87’ Zion Buekers), Kyan Vaesen, Noah Pelic (NG)