Nationale U18

Wedstrijdverslag R. Antwerp FC - KVC Westerlo

Met een perfect getrapte vrije trap bezorgde Daan Driesen KVC Westerlo de zege in de absolute topper op Antwerp. Met deze overwinning komen de Kemphanen aan de leiding in hun competitie. Het was een vrij gesloten faire wedstrijd die geleid werd door een prima fluitende scheidsrechter, die beide ploegen vrank en vrij liet voetballen. Westerlo stak voor het eerst de neus aan het venster op corner van Beau Schodts. Voor doel besloot Gille De Bruyne nipt naast. (9’) Maxim Versteeven kwam een teen tekort om een voorzet van Lorenzo Noviello binnen te tikken. (21’) Antwerp antwoordde met een vrije kopkans voor doel, gelukkig rakelings naast. (22’)

Doelman Noah Pelic reageerde even later alert op een mooi afstandsschot. Hij kon de bal nog in corner verwerken. (34’) Maxim Versteeven, gelanceerd door Ruben Sierra Cappelletti, zag zijn schot naast gaan.(39’) Ruststand 0 – 0. De tweede speelhelft kende eenzelfde spelbeeld. Twee ploegen die aan mekaar gewaagd waren. Beide verdedigingen hielden alles goed gesloten en gaven weinig kansen weg.  Het liet zich dan ook raden dat de ploeg die zou scoren de partij waarschijnlijk ook zou winnen.  De Kemphanen zorgden opnieuw voor de eerste dreiging. Een snelle counter via Thomas Janssens kwam tot bij Maxim die het snelst bij de bal kwam, net voor de doelman, maar zijn poging naast het doel zag stranden. (54’) Uiteindelijk lukte het dan toch op een stilstaande fase. Vrijschopspecialist Daan Driesen plaatste de bal perfect naast de muur laag in het hoekje binnen. 0 – 1 (69’) Dolle vreugdetaferelen op het veld en op de bank. Een poging van Ruben, op aangeven van Maxim, zoefde over het doel. In de slotfase zette Antwerp alles op alles. Daan Schoors was éénmaal de reddende engel door een bal nog net te kunnen ontzetten. (87’) Doelman Noah onderscheidde zich nog op een laatste corner, door tot tweemaal toe de bal te keren. (88’) De scheidsrechter hield de spanning erin door maar eventjes 7 minuten te laten overspelen. De Kemphanen hielden stand. Op basis van de schaarse kansen, de goede organisatie en de strijdlust verdiende KVC Westerlo de overwinning. Een pluim voor het ganse team met toch  een speciale vermelding voor de defensie, Ian Jennes, de ingevallen Daan Schoors, Gille De Bruyne en Jannik Van Roosbroeck. De Kemphanen kwamen spijtig genoeg niet ongeschonden uit deze wedstrijd. Drie spelers moesten de wedstrijd staken met een blessure. Aan Ian Jennes, Lorenzo Noviello en Maxim Versteeven een spoedig herstel toegewenst. De winterstop komt op het gepaste moment om de wonden te helen. We hopen iedereen opnieuw fit te zien op 12 Januari 2019 voor de volgende thuiswedstrijd tegen Roeselare, meteen de volgende topper tegen de nummer drie uit de rangschikking.

Einduitslag: Antwerp – KVC Westerlo 0 – 1

Ploegopstelling: Noah Pelic, Ian Jennes (43’ Daan Schoors), Gille De Bruyne, Jannik Van Roosbroeck, Lorenzo Noviello (45’ Daan Driesen), Beau Schodts, Geert Lauwers, Thomas Janssens, Maxim Versteeven (89’ Zion Buekers), Ruben Sierra Cappelletti, Hermann Youth (45’ Kobe Lemmens), Zairo Swerten (NG)