Nationale U18

Wedstrijdverslag KAS Eupen - KVC Westerlo

Sneller kon er niet gescoord worden. Op Eupen kwamen onze Kemphanen reeds na 30 seconden spelen op een 0 – 1 voorsprong. Een voorzet van Geert Lauwers werd voor doel mooi door Hermann Youth binnengetrapt. 0 – 1. Eupen testte een eerste keer doelman Robbe Huygelberghs met een strak schot. (7’) Het eerste half uur van de wedstrijd verliep gelijk opgaand. Eupen zag nog een schot nipt naast het westelse doel buiten gaan. (32’) In het slotkwartier van de eerste speelhelft nam Westerlo het heft in handen. Op corner van Beau Schodts  zag Thomas Janssens zijn kopbal in eerste instantie gered door de keeper. In de rebound was de keeper opnieuw paraat op de poging van Geert Lauwers. (36’)  Even later lukte het wel. Beau kon inspelen op Maxim Versteeven die de bal over de doelman lobde. Voor doel stond de goed gevolgde Thomas Janssens die de bal maar voor het inleggen had. 0 – 2 (39’) Jannik Van Roosbroeck voorkwam een doelpunt  met een ultieme tussenkomst juist voor het westelse doel. (44’) Ruststand  0 – 2. Eupen kwam gemotiveerd uit de kleedkamers en wist vrij snel de aansluitingstreffer te scoren. Na een vrije trap werd de bal in doel verlengd. 1 – 2 (48’) Vrij snel volgde opnieuw een kans voor Eupen maar de doorgebroken spits besloot in de armen van Robbe.  (51’) Het was echter Westerlo dat opnieuw tot scoren kwam. Een mooie collectieve aanval leidde de 1 – 3 in. De bal ging snel van Daan Driesen tot bij Maxim Versteeven die verlengde tot bij Hermann die inspeelde op de vrijgelaten Thomas voor doel. Thomas bedankte met zijn tweede doelpunt. 1 – 3 (57’) Twee minuten later liet Beau Schodts zijn traptechniek bewonderen. Met een magistrale  vrije trap vloerde hij de Eupen –goalie.  1 – 4 (59’) Wie dacht dat de wedstrijd gespeeld was, zat fout. Vrij snel wist Eupen op corner tegen te scoren. 2 – 4 (62’) De druk nam opnieuw toe,  Westerlo kreeg het moeilijk. De scheidsrechter, zeker geen Westerlo-fan, deed zijn duit in het zakje en zwaaide met verschillende gele kaarten. Via een knap afstandsschot werd het  3 – 4 (72’). Onze Kemphanen beleefden nog een zenuwslopend slot. Westerlo probeerde achteraan alles goed gesloten te houden en loerde nu op de counter. Nog een tweetal goede kansen werden niet benut.  Na balrecuperatie kon Maxim op kracht alleen op doel afgaan maar vond de doelman op zijn weg. (78’) Een vrije trap van de ingevallen Ruben Sierra Cappelletti werd door de doelman gepakt. (86’) In de absolute slotfase was het doelman Robbe Huygelberghs die zijn ploeg overeind hield met twee mooie reddingen. Eénmaal kon hij gepast de bal, na een vrije trap van Eupen, weg boksen (90’) en een gevaarlijke voorzet over zijn doel duwen. (92’). Daarna volgde het verlossend eind-fluitsignaal.

Fel bevochten, maar verdiende zege voor onze Kemphanen, na een doelpuntenrijke en spannende wedstrijd, tussen twee ploegen die er volop voor gingen. De supporters hebben genoten en  gebibberd tot op het einde.

Einduitslag: Eupen – KVC Westerlo 3 – 4

Ploegopstelling: Robbe Huygelberghs, Ian Jennes, Zenn Ulenaers, Jannik Van Roosbroeck, Kobe Lemmens (88’ Lorenzo Noviello), Beau Schodts, Geert Lauwers, Thomas Janssens, Maxim Versteeven, Daan Driesen (65’ Ruben Sierra Cappelletti), Hermann Youth (73’ Zion Buekers), Noah Pelic(NG), Nathan Bonte (NG)