Nationale U18

Wedstrijdverslag U18 KSV Roeselare - KVC Westerlo

Onze Kemphanen leden vandaag een smadelijke nederlaag op Roeselare. Het werd 4 – 0.

Het wedstrijdbegin liet deze score nochtans niet vermoeden. Westerlo startte onmiddellijk met enkele goede kansen. Op corner van Thomas Janssens zag Gille De Bruyne zijn kopbal door een schitterende save van de doelman uit zijn doel gehaald.. (3’) Geleidelijk aan kwam Roeselare beter in de wedstrijd. Een eerste verwittiging kwam er in minuut 9. Een missertje in de westelse defensie bracht een Roeselare speler alleen voor doel. Gelukkig werd de bal hoog over doel getrapt. (9’) Noah Pelic moest even later vol aan de back op een afstandsschot. Hij devieerde de bal mooi in corner. (16’) In het slot van de eerste speelhelft kwam Westerlo opnieuw enkele keren opzetten. Op aangeven van Yannick Mols trapte Kyan Vaesen een bal in de handen van de keeper. (34’) Een schot van Maxim werd  daarna klemvast gestopt. (35’) Op aangeven Maxim trapte Yannick Mols een mooie kans over doel. (37’) Juist voor affuiten kende Roeselare pech toen een bal tegen de deklat terecht kwam. (45’) Ruststand 0 – 0 na een weinig hoogstaande eerste speelhelft waarin Westerlo  de beste kansen bijeen voetbalde. Mits meer efficiëntie had een voorsprong zeker gekund.

Roeselare kwam vinniger uit de kleedkamer tijdens de tweede speelhelft. Doelman Noah mocht zich onmiddellijk opwarmen. Met een mooie redding kon hij een bal in corner deviëren.(50’) Op corner wist Roeselare tot scoren te komen. De bal werd slecht ontzet en kon in de rebound binnen getikt worden. 1 – 0 (55’) Daan Driesen zag zijn vrije trap nipt over doel verdwijnen. (57’) Westerlo slaagde er niet in om tot degelijk combinatie voetbal te komen. Er slopen teveel onnauwkeurigheden in het spel. Roeselare daarentegen speelde met meer grinta en strafte ieder foutje af. Een slechte balrecuperatie in de Westelse defensie leidde tot de 2 – 0. (67’) Onmiddellijk daarop floot de scheidsrechter, op aangeven van zijn lijnrechter, voor een strafschop omwille van handsspel. Roeslare bedankte  en scoorde. 3 – 0 (68’) Slecht uitverdedigen leidde even later tot de 4 – 0. (77’) Westerlo slaagde er niet in om de wedstrijd nog te doen kantelen. In het slot kopte Daan Schoors, op vrije trap van Daan Driesen, nog een kans naast het doel. (41’) Op aangeven van Lorenzo Noviello deed  Maxim hetzelfde. (44’) Onze Kemphanen lieten vandaag een mooie kans liggen om aan de leiding te komen van het klassement.

Einduitslag: Roeselare – KVC Westerlo 4 – 0

Ploegopstelling: Noah Pelic, Daan Schoors, Gille De Bruyne, Nathan Bonte (60’ Evert Swerts), Yannick Mols, Beau Schodts (47’ Lorenzo Noviello), Geert Lauwers (71’ Senne Machiels), Daan Driesen, Maxim Versteeven, Thomas Janssens, Kyan Vaesen, Robbe Huygelberghs (NG)