Nationale U18

Wedstrijdverslag Lommel SK - KVC Westerlo

Na een matige wedstrijd, gekruid met 7 doelpunten, konden onze Kemphanen zegevierend  de match beëindigen.

Westerlo was vandaag voortdurend op achtervolgen aangewezen. De twee ploegen waren aan elkaar gewaagd. In de aanvangsfase liet Westerlo zich enkele keren vangen aan de buitenspelregel, waardoor enkele mooie kansen werden verkeken. Het was Lommel dat het eerst op voorsprong kwam via een voorzet vanop links die werd afgewerkt. 1 – 0 (18’) Westerlo antwoordde via Thomas Janssens die kon scoren op aangeven van Kyan Vaesen. 1 – 1 (24’) Een ferme streep van Maxim Versteeven, op aangeven van Yannick Mols, zoefde rakelings naast het doel. (32’) Op corner van Beau Schodts, knikte een sterk spelende Gille De Bruyne, de bal juist over het doel. (35’) Net voor de rust kwam Lommel opnieuw op voorsprong. Een vrije trap werd mooi in doel binnengekopt. 2 – 1 (45’). De tweede speelhelft kende eenzelfde spelverloop. Lommel kwam opnieuw eerst tot scoren. Te gemakkelijk werd een speler uitgekapt en werd de bal voorbij doelman Robbe Huygelberghs, binnen getrapt.  3 – 1 (55’) Eventjes vreesden we dat het over en out was voor KVC, maar de Kemphanen  knokten, op karakter, zich terug in de wedstrijd.  Via een snelle counter over rechts kon Maxim doorgaan en de perfecte voorzet afleveren. Een alerte Kyan Vaesen was goed gevolgd voor doel en bedankte met zijn eerste doelpunt. 3 – 2 (57’) Even later had de Lommelse goalie alle moeite met een schot van Daan Driesen. (61’)

Opnieuw, na een snelle rush van Maxim, was Kyan op de juiste plaats om zijn tweede, tevens de gelijkmaker te scoren. 3 – 3 (76’) Met een schitterende save wist de Lommelse keeper een kopbal van Kyan, op vrije trap van Beau, nog uit zijn doel te ranselen. (78’) Uiteindelijk lukte het Kyan toch de overwinningstreffer te scoren. Op inworp van Kobe Lemmens kwam de bal  bij hem terecht en twijfelde hij niet. 3 – 4 (84’)

De laatste kans van de wedstrijd werd door Ruben Sierra, op aangeven van Soloman Donkor, nipt over doel getrapt. (85’). Lommel slaagde er niet meer in om de gelijkmaker te scoren.

Het was geen denderende partij voetbal. De mooie combinaties waren eerder zeldzaam. De doelpunten daarentegen maakten veel goed.

Proficiat aan het ganse team, dat, op basis van karakter en juiste wedstrijdmentaliteit, de overwinning toch nog uit de brand wist te slepen na een spannende inhaalrace.

Einduitslag: Lommel – KVC Westerlo 3 – 4

Ploegopstelling: Robbe Huygelberghs, Zenn Ulenaers, Gille De Bruyne, Jannik Van Roosbroeck, Yannick Mols (73’ Ruben Sierra Cappelletti ), Beau Schodts, Geert Lauwers (61’ Kobe Lemmens), Daan Driesen, Maxim Versteeven, Thomas Janssens (61’Solomon Donkor Mawumawu ), Kyan Vaesen, Swerten Zairo (NG)