TE WEINIG GEBRACHT

Voor de wedstrijd was het geloof onder onze supporters groot. Spijtig genoeg was één klasseflits – en gestuntel in de Westelse verdediging – van invaller Loris Brogno voldoende om het Kiel in vuur en vlam te zetten en de thuisploeg uiteindelijk de verdiende drie punten te geven.

Bob Peeters opteerde om Noël Soumah als vervanger aan te duiden voor de geel geschorste Maxime Biset. Voor de rest bleven dezelfde pionnen staan en mocht nieuwkomer Baris Alici plaats nemen op de bank.
De eerste helft was eentje zonder echt doelgevaar. Bij beide elftallen lieten de sterkhouders het afweten, zodat er weinig lijn in het spel zat. De kans van de eerste helft was voor Christian Brüls. Oog in oog kwam hij te staan met de Kielse doelman Mike Vanhamel, maar deze laatste liet zien waarom hij van goudwaarde is voor zijn elftal.

Zo bleef de eerste helft steken op een flauwe 0-0. Beterschap hoop je dan voor de tweede helft. En die kwam er. Alleen was deze niet Westels getint. Binnen het kwartier zagen we 2 reuzekansen voor de thuisploeg. Eerst schoot Bourdin nog voorlangs, bij de tweede poging was het wel raak. Tissoudali dribbelde zich doorheen onze verdediging en legde dan knap af op Prince Ibara die de bal in het lege doel kon prikken. Gelukkig stond de Congolees buitenspel en werd het doelpunt terecht afgekeurd. Iets daarna verloor de thuisploeg één van zijn belangrijke pionnen. Frédéric Frans moest geblesseerd naar de kant en coach Losada opteerde om zijn centrale verdediger te vervangen door de vinnige aanvaller Loris Brogno. Toch wel een gedurfde zet van de Argentijnse coach. Een noodgedwongen gouden wissel zou blijken. In minuut 70 liet Holzhauser toch één van zijn klasseflitsen zien en leverde hij de bal in bij Brogno. Deze bleef ijzig kalm en murwde zich tussen vijf(!) geelblauwe verdedigers  alsof ze er niet stonden, om dan uiteindelijk de bal tegen de touwen te werken (1-0).

Het sein voor onze coach om al zijn aanvallende krachten in te brengen. Zo mocht aanwinst Baris Alici zijn eerste speelminuten maken voor zijn nieuwe club en even later kwam ook Sava Petrov de aanval versterken. Veel zoden bracht dit niet aan de dijk. Beerschot was in de tweede helft veel scherper dan onze Kemphanen. In minuut 97 had Gilles Dewaele dan toch nog de kans op de gelijkmaker. In de eerste fase was het schot van Sava Petrov net iets te zwak, maar door knap aandringen van Igor Vetokele kreeg Gilles nog een ultieme schietkans. Zijn schot had net iets teveel effect en zwaaide zo centimeters naast het doel.

KVC Westerlo: Özer, Remmer, Dewaele, Soumah, Van Den Bogaert, Keita (72′ Alici), Van Eenoo, Brüls (64′ Antunes), Abrahams (84′ Petrov), Buyl en Vetokele

Beerschot VA: Vanhamel, Prychynenko, Frans (63′ Brogno), Bourdin, Halaimia, Pietermaat, Dom, Holzhauser, Vorogovskiy, Ibara (78′ Placca) en Tissoudali (90′ De Keersmaecker)

Doelpunt: 70′ Brogno (1-0)

Gele kaarten: Prychynenko, Van Den Bogaert, Özer

Foto’s: Luc Meynaerts

Tekst: Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA