TE WEINIG GEBRACHT

Na 3 uitgestelde wedstrijden en winst tegen RC Hades in de beker stond voor onze kemphanen eindelijk weer een wedstrijd in de 1B Pro League op het programma. Met de gekende ambitie werd de korte verplaatsing richting het Soevereinstadion van Lommel SK gemaakt.

Coach Bob Peeters behield zo goed als volledig het vertrouwen in het team dat vorig weekend makkelijk RC Hades opzij zette in de 5de ronde van de Croky cup. Enkel Remmer kwam in de plaats van Lloci.

Lommel begon in het openingskwartier enorm gretig aan de wedstrijd en drukte onze kemphanen volledig terug op eigen helft. Met 1 grote mogelijkheid (een bal die doorschiet bij een hoekschop maar waar Lommel net geen voet kan tegen plaatsen) en enkele afstandsschoten wist de thuisploeg hun dominantie niet te verzilveren in een doelpunt. Westerlo kroop achteruit en won te weinig zijn duels om in het openingskwartier aanspraak te maken op meer.

Na 21 minuten een knappe actie van Lommel. Hendrickx infiltreert en speelt knap open naar de buitenkant op Moreno. De bal wordt strak voor doel gegeven waar in de kluts Keita een penaltyfout maakt. Hendrickx eist de bal op en trapt vol overtuiging… op de lat! Onze kemphanen komen zo opnieuw goed weg en moeten zich gaan herpakken willen ze de volle buit mee naar de parel der Kempen nemen vanavond.

Het is wachten tot halverwege de eerste helft tot onze kemphanen een eerste keer in het zestienmeter gebied van Lommel geraken. De voorzet van Van Eenoo raast over iedereen heen en kent geen doelgevaar. Het teken om de wedstrijd proberen in handen te nemen. Op het halfuur is het zowaar raak! Vanuit het niets stuurt Mabea Brüls het straatje in die de bal perfect voor doel geeft waar Ciçek maar binnen te duwen heeft! 0-1! Misschien niet verdiend gezien het wedstrijdbeeld maar onze kemphanen zijn wel 100% efficiënt op dit moment!

Op slag van rust een domper op de feestvreugde. Onze kemphanen namen weer wat gas terug en dat was het moment voor Lommel om Zaroury oog in oog met Özer te plaatsen. Zaroury tikt hem subtiel over de Westelse goalie en hangt de bordjes weer in evenwicht. Er wacht coach Peeters een heuse taak om de 11 kemphanen op het veld wakker te schudden in de kleedkamer.

Ook in de 2e helft blijven de beste kansen voor Lommel SK. Het ontbreekt de Limburgers enkel aan efficiëntie vanavond. Met invalbeurten voor Vetokele, Abrahams en Ghandri probeert Bob Peeters onze kemphanen weer aan het voetballen te krijgen. Het is afwachten of zij wel kunnen wegen op de Lommelse defensie.

Het mocht niet baten. Onze kemphanen zaten 90 minuten lang niet in de wedstrijd en hadden geen antwoord op de enthousiaste Limburgers vanavond. In 1B is het elk weekend opnieuw knokken voor elke morzel grond en dat zal onze club na vanavond geweten hebben. Met 1 puntje trekken we weer de bus op richting ’t Kuipje. Het is al het 3de gelijkspel op 4 wedstrijden voor onze kemphanen.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA