STRAFSCHOPPEN BEPALEN RESULTAAT

De U-18 zijn er niet in geslaagd om Leuven een nederlaag toe te dienen. Strafschoppen beslisten de wedstrijd in het voordeel van OHL dat met 1 – 2 won.

De eerste speelhelft verliep gelijk opgaand. De eerste doelpoging van de wedstrijd kwam er via Zidan Van Baelen. Op aangeven van Owen Creces ging zijn schot over doel. Maxim Dillen was even later de reddende engel toen hij een bal nog net op de doellijn kon ontzetten. Kobe Heyns kopte een bal voorlangs op een vrije trap van Lars Neyens. Een schot van Zidan werd door de keeper gepakt. Een hardwerkende Achille Youth zag zijn schot naast gaan. OHL kwam op voorsprong via en strafschop na een haakfout binnen de  Westelse grote backlijn. 0 – 1 (36’) Rouben Nguyen kon zich enkele keren op links goed doorzetten. Eén voorzet kwam tot  bij Owen Creces die op zijn beurt zijn voorzet zag stranden op het dak van het OHL doel. Een doorbraak van Rouben binnen de grote backlijn van OHL, op vrije trap van Lars, werd door Leuven met de hand beroerd. Strafschop voor Westerlo. Lars Neyens liet de kans niet liggen en scoorde de   1 – 1 (44’), meteen ook de ruststand.

In de tweede speelhelft was OHL de meest dreigende ploeg. Doelman Jason Janssens onderscheidde zich met enkele prima reddingen.  Westerlo kreeg het moeilijker. Een individueel technisch sterker OHL had opnieuw een strafschop nodig om tot scoren te komen. Een iets te opvallend foutje in de Westelse defensie en een gretig neergaande OHL- speler waren voor de scheidsrechter voldoende om  voor strafschop te fluiten. Jason had geen verhaal tegen het schot. 1 – 2 (73’) Westerlo probeerde nog terug te slaan. Een schot van Zidan werd klemvast gepakt door de keeper. Kobe Heyns zag nog een kopbal voorlangs gaan op corner van Lars en miste in de extra speeltijd DE kans op de gelijkmaker. Hij trapte, volledig vrijstaand aan de tweede paal, de prima voorzet van Flavien Mboyo jammerlijk nipt naast het OHL doel. Opnieuw moesten onze jongens het onderspit delven. Toch viel er beterschap te noteren en zal puntengewin niet lang meer op zich laten wachten.

Ploegopstelling :

Jason Janssens, Kobe Heyns, Maxim Dillen, Ilias Ben Ziane, Lucas Thiels (67’ Yves Moens), Lars Neyens, Zidan Van Baelen, Kasper De Weyer, Achille Youth (67’ Bas Wouters), Owen Creces, Rouben Nguyen (67’ Flavien Mboyo), Jitse Vandermotten (NG)

Volgende wedstrijd :

Wo 30/09 : 18.00 : KVC Westerlo – KAA Gent : Terrein : Cmp. A – Kfc Zammel – Terr.1
Veestraat Z/N -2440 Geel (1944) – 014/54.67.78

Rik Wauters

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA