STERKE COLLECTIEVE PRESTATIE

De Kemphanen zorgden voor de verrassing van de speeldag. Op bezoek bij leider Eupen werd, na een collectief sterke prestatie, een knappe 0 – 1 overwinning behaald.

Het was Westerlo dat voor de eerste dreiging zorgde. Op aangeven van een doorgebroken Hermann Youth besloot Kyan Vaesen nipt naast het doel. (5’) De technisch sterk onderlegde Panda’s eisten onmiddellijk het balbezit op. De Kemphanen reageerden alert, speelden goed gegroepeerd en vanuit een strakke organisatie. Eupen had het hier kennelijk moeilijk mee en kwam tot weinig uitgespeelde doelkansen. Doelman Pieter Caubergh dirigeerde zijn manschappen en liet zich opmerken met enkele vastberaden tussenkomsten. Vlak voor affluiten van de eerste speelhelft creëerde Westerlo de grootste kans. Een jagende Hermann Youth kon een bal recupereren, ging op snelheid door en speelde dan gepast in op Yannis Henderix. Yannis nam de bal in één tijd op de slof maar zag de Eupen doelman met een miraculeuze save de bal nog uit zijn doel slaan. Ruststand 0 – 0.
Bij het begin van de tweede speelhelft dreef Eupen de druk verder op. Toch slaagden de Panda’s er niet in, door de strakke organisatie van Westerlo, om tot uitgespeelde doelkansen te komen.
Verder dan enkele corners kwamen ze niet. Een ijzersterke Westelse verdediging, onder leiding van kapitein Natan Bonjean, gesteund door Ferhat Kaya, Kel Ofori Aidu en Gille De Bruyne hield de gelederen goed gesloten. Westerlo was nu meer aangewezen op de counter. Een doelpoging van Maxim Versteeven, na mooi voorbereidend werk van Hermann en Adi El Attabi, verdween over doel. Naarmate de wedstrijd vorderde werden de te belopen ruimtes groter en hanteerde Westerlo nu meer de diepe, lange bal. Het Westelse middenveld (Beau Schodts, Yannis Henderix en Adil) werkte zich te pletter en knokte voor iedere bal. De kers op de taart volgde toen Adil El Attabi met een geniale dieptepas Maxim Versteeven kon lanceren. Maxim knokte zich voorbij de laatste verdediger en poeierde de bal heerlijk in doel. 0 – 1 (70’) Dolle taferelen bij Westerlo, de wanhoop bij Eupen. Maxim schoot even later nog, op vrije trap van Adil, een afvallende bal nipt naast. (75’) Het werd nog een spannend wedstrijdslot maar Westerlo trok, op basis van karakter, mentaliteit en gezonde agressiviteit, de verdiende overwinning over de streep. Dikke proficiat aan het ganse team.

Ploegopstelling :

Pieter Caubergh , Ferhat Kaya, Natan Bonjean, Kel Ofori Aidu, Gille De Bruyne, Beau Schodts, Hermann Youth (75’ Lorenzo Noviello), Yannis Henderix, Kyan Vaesen, Adil El Attabi (85’ Nurettin Demir), Maxim Versteeven (89’ Maxime Van Dessel), Noah Pelic (NG), Ruben Sierra Cappelletti (NG), Daan Schoors (NG)

Volgende wedstrijd :

Ma 11/11 KVC Westerlo – Moeskroen : Kunstgrasveld : Aanvangsuur 16.00

Rik Wauters

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA