SELECTIENIEUWS BEERSCHOT

Vrijdag wacht ons de zéér moeilijke verplaatsing naar het Kiel. De Ratten zullen supergemotiveerd zijn om revanche te nemen op de nederlaag die ze hadden opgelopen in het Kuipje op speeldag 5. Ze zullen zich ook willen tonen aan hun nieuwe trainer, Hernan Losada, die begin van de week Stijn Vreven afloste aan het hoofd van de spelersgroep.

Vanuit het kamp van Westerlo valt er weinig nieuws te rapen. In de wandelgangen hebben we wel opgevangen dat Igor Vetokele “komende” is. De goedlachse spits werkt momenteel keihard aan zijn comeback en hoopt zeker in de tweede periode nog een rol van betekenis te gaan spelen.

Bob Peeters selecteerde volgende spelers: Kristof Van Hout, Maxime Biset, Gilles Dewaele, Fabien Antunes, Kel Ofori, Lukas Van Eenoo, Guillaume De Schryver, Sava Petrov, Ambroise Gboho, Christoffer Remmer, Stephen Buyl, Kyan Vaesen, Bryan Van Den Bogaert, Kader Keita, Noël Soumah, Christian Brüls, Souleymane Kone, Emmanuel Emenike, Koen Van Langendonck, Christophe Janssens, Kurt Abrahams en Berke Özer.

Hernan Losada wil opnieuw het Beerschot-gevoel creëren in zijn ploeg. “De tegenstander moet met knikkende knieën op het Kiel aankomen en met nul punten richting huiswaarts vertrekken, te beginnen nu vrijdag met Westerlo”. Dit waren zijn woorden in zijn eerste interview als hoofdcoach. In de selectie ontbreken al 3 spelers. Linksachter Yan Vorogovskiy is opgeroepen voor zijn nationaal elftal. Hij speelt zondag met Kazachstan tegen onze Rode Duivels. Aanvaller Prince Ibara moet met Congo-Brazzaville aan de slag en  Irakli Bugridze speelt met de u21 van Georgië mee.
Vorige week, op het veld van Union, werd er 1-1 gelijkgespeeld met het volgende elftal: Vanhamel, Halaimia, Prychynenko, Bourdin, Vorogovskiy, Sanusi, Holzhauser, Vancamp, Saint-Louis, Noubissi en Tissoudali. Placca, Brogno en Ibara kwamen als wisselspelers in actie.
In de negen gespeelde wedstrijden tot hiertoe konden zij driemaal met de winst aan de haal gaan. Telkens betrof dit een wedstrijd op het Kiel. Zo werden Lokeren (1-0), Union (1-0) en Lommel (2-0) zonder punten naar huis gestuurd. OH Leuven ging wel met de volle buit lopen  (1-2).

Kevin Debeuckelaere werd aangesteld als scheidsrechter. Dit wordt zijn derde wedstrijd in de Proximus League dit seizoen.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA