SCHERP UIT DE KLEEDKAMER

Na de mindere partij tegen Lommel vorig weekend en een stevige trainingsweek zakten onze kemphanen vandaag af richting het Burgemeester Van De Wiele stadion in Deinze. In de coachtalk vrijdag haalde assistent coach Eric Reenaers aan dat onze club het COVID-19 hoofdstuk stilaan kan afsluiten en weer richting het niveau van de 0-2 overwinning op Seraing groeit.

Coach Bob Peeters verraste alles en iedereen met enkele opmerkelijke keuzes in de startende elf. Zo kreeg Simon Paulet zijn eerste basisplaats en had onze coach plaats voor 3 aanvallers. Zowel Vetokele, Gboho als Ciçek mochten aan de partij beginnen. Vaste waardes Keita en Biset begonnen op de bank.

Net toen we bijna achterover gingen leunen in een wedstrijdbegin waar weinig dreiging was brengt Deinze na 18 minuten animo in de wedstrijd! De bal wordt voor doel gegeven en in de 2e zonde kan Lennart Mertens de bal zomaar binnen duwen. 0-1! Onze kemphanen zijn zo op achtervolgen aangewezen.

Onze kemphanen proberen de rug te rechten om meer greep op de wedstrijd te krijgen. Na 28 minuten mag Gboho vrij aanleggen vanuit de 2de lijn. Zijn schot wordt geweerd door de doelman. In de herneming trapt Van Eenoo de bal rakelings over doel. De wil is bij alle 11 kemphanen aanwezig maar het ontbreekt op dit moment aan tempo en diepgang om aanspraak te maken op de aansluitingstreffer. Hopelijk werkt de peptalk van coach Peeters deze week en brengt de 2e helft soelaas.

begin tweede helft is het al meteen raak! Via een scherpe vrije trap vanop de rechterkant van Christian Brüls is Perdichizzi bij de pinken om de gelijkmaker binnen te werken. 1-1!

KVC Westerlo speelt in de beginfase van de 2de helft veel beter in op zijn tegenstander en belet Deinze op dit moment het voetballen. Waar er twijfel was in de eerste helft brengt Westel op dit moment veel rust aan de bal en durft het offensief te voetballen. In minuut 70 wordt de bal teruggelegd tot bij Brüls die buiten de zestien niet twijfelt. zijn schot raakt de buitenkant van de paal. Er zit meer in voor onze kemphanen.

In minuut 75 opnieuw dreiging! Van Eenoo geeft een listig balletje voor doel waar de goalie van Deinze zich op verkijkt. Brüls pikt de bal op en brengt voor tot bij Tuur Dierckx die de bal op de paal kopt! De rebound van Atabey gaat over het doel van William Dutoit.

Een dikke minuut later is het wel raak! Brüls met een heerlijke actie! Hij dribbelt 2 spelers zoek met enkele heerlijke panna’s en legt hard terug op Vetokele die de bal maar binnen te duwen heeft! Wat een metamorfose van onze kemphanen in deze tweede helft!

In het slot van de partij een domper op de feestvreugde. Lennart Mertens tikt zijn 2e doelpunt van de avond binnen en zet onze kemphanen zo weer met de voetjes op de grond.

De 90 minuten staan al op het scorebord wanneer Tuur Dierckx de bal strak voorgeeft en Vetokele hem binnen duwt. Ref Wesley Alen ziet er een fout in en keurt het doelpunt niet goed. De 5 minuten extra tijd brachten nog de nodige spanning maar de 2-2 eindstand bleef op het scorebord staan.

We zagen vandaag een Westerlo met 2 gezichten. Enerzijds was er een afwachtende eerste helft met weinig tempo en diepgang. Anderzijds was er een heuse wederopstanding in de tweede helft waar we het Westel zagen dat we graag zien voetballen. Veel lef en durf aan de bal en de nodige diepgang! Orkestmeester van dienst was opnieuw Christian Brüls die met zijn acties toch het verschil maakt.

Verslag geschreven door: Ruben Van Elst
Foto’s getrokken door: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA