SAMENWERKING KVC WESTERLO – HET LEERLABO

KVC Westerlo heeft al meer dan 10 jaar een zeer goede samenwerking met Daltonatheneum Het Leerlabo uit Westerlo. Dankzij deze samenwerking kan onze club zijn jeugdspelers uitstekend begeleiden.

De samenwerking kwam tot stand in 2007, toen de naam van de school nog De Beeltjens was. In 2016 besloot de school over te stappen naar het daltononderwijs, waardoor ze haar naam veranderde in Daltonatheneum Het Leerlabo.

Het Leerlabo biedt dus al ruim 5 jaar daltononderwijs aan. Dit houdt in dat de school streeft naar een kwaliteitsrijke onderwijsomgeving door in te zetten op zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en samenwerken. Deze drie pijlers staan centraal in de werking van de school. Elke leerling krijgt de kans om zich op eigen tempo en niveau te ontwikkelen.

Met deze partnership willen we de daltonvisie en de voetbalvisie naast elkaar zetten. De drie pijlers die voor Het Leerlabo belangrijk zijn, zijn uiteraard ook van groot belang binnen de talentontwikkeling van een jeugdspeler.

KVC Westerlo ziet in deze samenwerking logischerwijs dan ook de ideale methode om haar jeugdspelers niet enkel te begeleiden bij hun sport, maar ook om de kennis van Het Leerlabo te gebruiken voor het begeleiden van hun studies. Samen met de school tracht KVC Westerlo voor de leerlingen een goede balans te vinden tussen beiden.

Dankzij deze samenwerking voorziet Het Leerlabo een extra sportopleiding in haar schoolaanbod. Deze extra sportopleiding combineert de schoolse activiteiten met voetbal. Tijdens deze extra uren voetbal kunnen de leerlingen werken aan hun technische en tactische vaardigheden als voetballer.

Deze voetbaltrainingen vinden plaats op de kunstgrasvelden van het jeugdcomplex van KVC Westerlo. Op deze manier kunnen de leerlingen in de beste omstandigheden voetballen. De leerlingen van Het Leerlabo zijn altijd zeer gemotiveerd als ze gebruik kunnen maken van deze prachtige accommodatie om hun favoriete sport te beoefenen.

Ben je benieuwd naar deze opleiding of denk je dat dit echt iets voor jou is? Aarzel dan niet om een kijkje te nemen op de website van Daltonatheneum Het Leerlabo: https://www.hetleerlabo.be/daltonatheneum/

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA