RWDM: Wist je dat?

Na een pijnlijke nederlaag afgelopen zaterdag in ’t Kuipje zakken onze kemphanen vrijdag af naar het Edmond Machtens stadion van cult club RWDM. Wij geven u graag enkele opmerkelijke feiten en weetjes.

Wist je dat?

De huidige naam van het stadion van RWDM verwijst naar oud-burgemeester van Molenbeek Edmond Machtens? Tussen 1939 en 1973 luisterde het stadion naar de naam Oscar Bossaert. Oscar Bossaert was een voormalig topspeler van Daring. De inhuldiging van het stadion gebeurde destijds in een gala-match tegen Real Madrid. Met 13 overwinningen in de Champions League intussen toch wel een grootmacht!

Wist je dat?

Er momenteel 3 ex-kemphanen in de kern van RWDM zitten? Gilles Ruyssen droeg de geel-blauwe kleuren tussen 2014 en 2017. In 35 duels kwam hij éénmaal tot scoren voor onze club als centrale verdediger. Ook ex-aanvoerder Nicolas Rommens verdedigt sinds dit seizoen de rood-zwarte kleuren met rugnummer 94 (verwijst naar zijn geboortejaar). Rommens was bij onze club goed voor maar liefst 102 wedstrijden. Als laatste en meest recente speler koos ook Bryan Van Den Bogaert voor een overstap richting de Brusselaars. Als vaste basisspeler vorig seizoen kwam Van Den Bogaert niet tot scoren maar leverde hij wel 5 assists af voor onze kemphanen.

Wist je dat?

Wanneer de geschiedenis zich zou herhalen we bijna een zekerheid hebben op 3 punten? Als we alle confrontaties tegen RWDM gaan opsnorren zien we uit 16 wedstrijden maar liefst 14 overwinningen! Met een doelsaldo van 34 doelpunten voor en maar 7 tegen waren onze kemphanen altijd goed bij schot tegen de Brusselaars. In de grootste overwinning werd de uitslag maar liefst 7-2. Westel kwam toen zelfs 2x op achterstand door 2 doelpunten van Gorius. Zo stond het na 9 minuten al 2-2 in ’t Kuipje! Daarna waren het onder andere Bart Van den Eede, Dieter Dekelver en Nabil Dirar die de weg naar de netten vonden.

Geschreven door: Ruben Van Elst
Opzoekwerk weetjes en statistieken: Peter Boons
Foto’s: Leo Brouwers

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA