Wedstrijdverslag KVC Westerlo – Lierse Kempenzonen

Na het verlies op Lierse afgelopen woensdag is het vandaag tijd om revanche in eigen huis te nemen en te laten zien wie de ploeg van de Kempen is. Jonas De Roeck brengt vrij weinig veranderingen in de ploeg. Perdichizzi en De Cuyper zijn terug van hun schorsing en staan weer op hun vaste stek in de ploeg. Ook Igor Vetokele staat vandaag in de basis.

Opstelling KVC Westerlo

D. Jensen, E. Jordanov, R. Seigers, P. Perdichizzi, M. De Cuyper, T. Van Den Keybus, L. Van Eenoo, I. Vetokele, J.Bernat, L. Foster, E. Daci

Opstelling Lierse Kempenzonen 

J. Teunckens, J. Gillekens, S. Bitsindou, B. Laes, N. Schouterden, T. Swinnen, T. Van Acker, J. Hendrickx, S. Limbombe, G. De Schryver, J. Naessens

Eerste helft

De wedstrijd is nog geen 10 minuten bezig wanneer de score wordt geopend. De Cuyper krijgt de bal mooi op de linkerkant na een knappe dribbel van Lukas Van Eenoo. Vervolgens geeft hij de bal laag en scherp voor tot bij de eerste paal waar Igor Vetokele de bal meteen op zijn linker tegen de netten werkt, 1-0 in het voordeel van de Kemphanen.

In minuut 28 wordt er een counteraanval van Jan Bernat foutief afgestopt. Vervolgens ontvangt Perdichizzi tweemaal geel van scheidsrechter Quentin Pirard wegens protest. Enkele minuten later is het ook de beurt aan Lierse doelman Jens Teunckens om het veld te verlaten. Teunckens ging met twee voeten vooruit op Lyle Foster die helemaal alleen door was richting doel. De wedstrijd gaat dus verder met 10 tegen 10.

In minuut 39 wordt er in het zestienmetergebied van Lierse een handsbal fout gemaakt. De scheidsrechter geeft een penalty in het voordeel van de Kemphanen. Jan Bernat zet de penalty koelbloedig om en zet de 2-0 op het scorebord.

We trekken de kleedkamers in met een 2-0 voorsprong. We zagen de eerste helft een sterk en matuur Westerlo dat dominant en goed voetbal leverde.

Tweede helft

De tweede helft wordt gestart met dezelfde jongens die er in de eerste helft opstonden. Lierse voert in het eerste kwartier duidelijk de druk op om de bal richting het Westelse doel te krijgen. De Kemphanen blijven er echter erg rustig onder en weten de bal steeds te veroveren.

In de 59e minuut werd er even gedacht dat de 3-0 een feit was. Maxim De Cuyper trapt de bal voorbij de doelman maar de scheidsrechter keurt het doelpunt af wegens buitenspel, helaas.

In de 70e minuut verlaten doelpuntenmakers Igor Vetokele en Jan Bernat het veld. In hun plaats komen Mathias Fixelles en Kouya Mabea op het veld. Vlak na de wissel is er een erg goede kans voor Thomas Van Den Keybus. Thomas haalt in het zestienmetergebied staalhard uit op doel maar ziet zijn schot met een erg goede save tegengehouden worden.

In minuut 78 geeft de scheidsrechter een penalty in het voordeel van Lierse Kempenzonen. David Jensen dook naar de bal maar raakte hierdoor het been van Amdallah. Jensen blijft er kalm onder en stopt de penalty waardoor de stand op 2-0 blijft.

Na 92 minuten is de wedstrijd gedaan. De drie punten blijven verdiend in ’t Kuipje en de stap naar 1A komt alweer wat dichter. Nog één overwinning en het kampioenschap is binnen!

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA