Punten worden gedeeld in ’t Kuipje

Vandaag mochten we eindelijk weer onze trouwe supporters ontvangen in ’t Kuipje.

Opstelling KVC Westerlo: David Jensen, Edisson Jordanov, Noël Soumah (86′ Kader Keïta), Pietro Perdichizzi, Rubin Seigers, Kouya Mabea (70′ Thomas Van den Keybus), Lukas Van Eenoo, Jan Bernat (86′ Lorenzo Noviello), Maxim De Cuyper, Tuur Dierckx, Kyan Vaesen (79′ Fernand Gouré)

Opstelling RWDM: Théo Defourny, Florian Le Joncour, Mehdi Terki, Mayingila Mata Nzuzi, Loïc Nangis, Glenn Claes, Gilles Ruyssen, Tracy Mpati, Jarno Libert, Laurent Lavie, Nicolas Rommens

Eerste helft

De eerste kans van de wedstrijd was voor RWDM via een corner, maar de bal wordt hoog over getrapt.

De eerste gele kaart van de wedstrijd gaat naar onze Kemphanen. In de zevende minuut zet Kouya Mabea een stevige tackle in op Nzuzi, waardoor hij een gele kaart ontvangt.

In de 15e minuut zorgt Rubin Seigers voor de eerste goede kans voor KVC Westerlo, hij trapt goed op doel na een corner maar doelman Théo Defourny zat er goed bij en wist de bal uit het doel te houden.

Tot ongeveer de 30′ minuut is het vooral RWDM dat de kansen weet te creëren. Ze halen twee keer uit vanop de rand van het zestienmeter gebied, maar de bal twee keer naast doel.

In de 35e minuut komt Maxim De Cuyper de zestien in gesneden waarna hij de bal scherp voorgeeft richting Edisson Jordanov, maar deze schiet hem net over het doel.

Een zevental minuten later geeft RWDM een goede diepe bal richting Nangis, maar goalie David Jensen is alert en komt zeer goed uit om de bal weg te werken.

De rust gaat in met een 0-0 stand na een beduidend zwakke eerste helft.

Tweede helft

Onze Kemphanen tonen meteen nadat ze uit de kleedkamer komen een sterke inzet. Tuur Dierckx zorgt voor enkel schoten maar weet de bal niet tussen de palen te krijgen. Ook erna volgen nog enkele kansen. Het eerste kwartier heerst er duidelijk een sterk overwicht in het voordeel van onze Kemphanen.

Jan Bernat krijgt een goede kans vlak voor doel maar weet de bal er niet in te werken. Het is de zoveelste goede kans in de wedstrijd die er maar niet in wilt gaan. Enkele minuten later wordt er in de zestienmeter een stevige tackle langs achter gemaakt, maar de scheidsrechter besluit geen penalty te geven.

De laatste tien minuten wordt er stevig druk gezet door onze spelers. RWDM reageert hierop met enkele fouten om de aanvallen af te stoppen. Thomas Van den Keybus haalt in de allerlaatste seconden nog uit met een stevig afstandsschot, maar Théo Defourny houdt de bal uit zijn doel. Vervolgens klinkt het laatste fluitsignaal.

De eerste helft viel tegen voor onze Kemphanen, maar de tweede helft waren we duidelijk sterker. Desondanks worden de punten toch gedeeld in ’t Kuipje met een 0-0 gelijkspel.

Doelpunten

Geen doelpunten

Kaarten Westerlo

🟨 7′ Kouya Mabea

🟨62′ Rubin Seigers

Kaarten RWDM

🟨 80′ Zakaria El Ouahdi

🟨 81′ Abdoul Karim Dante

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA