Prachtige bekerwedstrijd

Vandaag speelden we in de vijfde ronde ronde van de Croky Cup tegen RFC Luik. 

Opstelling KVC Westerlo: Koen Van Langendonck, Edisson Jordanov, Pietro Perdichizzi, Guy-Serge Yameogo, Kouya Mabea , Lukas Van Eenoo, Thomas Van den Keybus, Maxim De Cuyper, Tuur Dierckx, Igor Vetokele, Kyan Vaesen

Eerste helft

Het was meteen duidelijk dat het niet makkelijk ging worden vandaag. De supporters van RFC Luik waren talrijk aanwezig om hun club aan te moedigen. De wedstrijd leek traag op gang te komen, tot opeens in de 24e minuut RFC Luik wist te scoren via Damien Herman.

Lang leek het erop dat we met een achterstand de rust in zouden gaan, maar in de 37e minuut was het eindelijk raak. Kyan Vaesen zet de 1-1 op het scorebord. Enkele minuten later krijgen we vlak voor de rust een penalty toegekend. De Luikse supporters proberen Tuur Dierckx uit zijn concentratie te halen. Hierin zijn ze duidelijk niet geslaagd, Tuur blijft ijzig kalm en trapt de 1-2 tegen de netten.

Tweede helft

De tweede helft ging er stevig aan toe, de scheidsrechter moest meerdere malen een gele kaart tevoorschijn halen na enkele overtredingen. Onze Kemphanen wisten nog enkele kansen te creëren, maar de bal ging er maar niet in. Luik bleef druk zetten en kwam ook nog enkele keren dicht bij het Westelse doel, maar onze verdediging en doelman Koen Van Langendonck stonden steeds klaar om de bal weg te werken.

In de 91e minuut weet Tuur Dierckx goed door te breken waarna hij de 1-3, en dus ook de eindstand, op het scorebord zet. Westerlo gaat door naar de volgende ronde van de Croky Cup.

Doelpunten

⚽ Damien Mouchamps (24′)

⚽ Kyan Vaesen (37′)

⚽ Tuur Dierckx (45′ en 91′)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA