PLUIM OP ONZE HOED

Met lekker volwassen voetbal, hoge druk en het lamleggen van de keyplayers van Union, zijn onze Kemphanen erin geslaagd om deze wedstrijd naar hun hand te zetten. Een lucky goal van Lukas Van Eenoo zorgde voor een vroege 0-1. Nadien werd er tactisch zo goed gespeeld dat Union enkel de lange bal kon hanteren. Tussendoor hield een sterk spelende Koen Van Langendonck ons op cruciale momenten in de wedstrijd en maakte Igor Vetokele op het einde het helemaal af met zijn eerste competitiedoelpunt. 

Spijtig genoeg was de waarde van deze wedstrijd een beetje verdwenen. Strijden om de eer, dat zat er wel in op deze avond. Trouwens binnen 3 weken maken we nogmaals deze uitstap, maar dan zal het een echte cupmatch worden.
Onze coach gunde enkele spelers hun kans. Koen Van Langendonck, Souleymane Kone, Christophe Janssens, Kader Keïta en Stephen Buyl kregen een basisplaats in deze wedstrijd.
En strijden deden ze. De eerste de beste kans zat er al onmiddellijk in. In de omschakeling zag Christophe Janssens, Kurt Abrahams helemaal alleen staan. Kurt maakte zijn meters, gaf een knappe pas naar Christian Brüls en deze laatste gaf een frivool pasje naar Buyl. Stephen vond dan op zijn weg gelegenheidskapitein Lukas Van Eenoo en die schoot via de voet van Vega de bal in het Brusselse doel (0-1). Ook al was dit een lucky goal, de voorbereiding daarvan was van hoogstaand niveau.
Een minuut later had de score al verdubbeld kunnen zijn. Bij een slechte inspeelpas van Union, kreeg Christian Brüls zomaar de bal in zijn voet, maar met het schot dat hij afleverde had hij veel meer mee kunnen doen.
Union kreeg 1 goede kans in de eerste helft, maar de bleke Casper Nielsen schoot de bal in het zijnet.
In de tweede helft zag je nogmaals dat iedereen van ons elftal mee is met de ideeën van onze trainersstaf. Een goede balcirculatie, waardoor er op bepaalde momenten lekker gevoetbald wordt. Trouwens de coach van Union vernoemde ons op de persconferentie als best voetballende ploeg van de reeks. Wat ontbreekt ons dan nog? Die extra 15% zoals Bob Peeters het zei. Op een gegeven moment krijgen wij een vrije trap, waarbij Union in de omschakeling zéér gevaarlijk is. Een professionele fout maken is dan de enige oplossing om het ritme uit die aanval te krijgen. Het werd niet gedaan, en gelukkig stond Koen Van Langendonck subliem te acteren of de gelijke stand had een feit geweest. In de daaropvolgende fase schreeuwde héél het stadion om een strafschop, Kader duwde de Brusselse aanvaller van zijn sokken, maar scheidsrechter Dierick ging er niet op in.
Nadien werd het allemaal wat bitsiger. De bank van Union was helemaal opgezweept en dat vertaalde zich ook naar de spelers op het veld toe. Eerst werd een schandalige overtreding op Kurt Abrahams nog maar met geel bestraft, maar bij de volgende overtreding kreeg invaller Ahannach, onmiddellijk het rode karton onder zijn neus geduwd.
Tussendoor hadden we de wedstrijd al volledig naar onze hand kunnen zetten. Christophe Janssens kreeg de gelegenheid om de wedstrijd definitief in de plooi te leggen, maar zijn schot werd gepareerd door Saussez. In de herneming kreeg ook Lukas nog een kans, maar die werd dan weer van de lijn geveegd.
In de laatste seconde leverde Bryan Van Den Bogaert een knappe voorzet af naar Igor Vetokele, die beheerst de bal in het doel verwerkte (0-2).
Een verdiende overwinning van onze Kemphanen, die zo terug wat vertrouwen tankten richting tweede periode.

KVC Westerlo: Van Langendonck, Dewaele, Kone, Soumah, Janssens (73′ Remmer), Keita, Van Eenoo, Brüls, Abrahams, Buyl (63′ Van Den Bogaert), Vetokele

Union SG: Saussez, Vega (78′ Young), Kandouss, Perdichizzi, Kis (45′ Hamzaoui), Mehlem , Teuma, Nielsen (63′ Ahannach), Tabekou, Ferber, Fixelles

Doelpunten: 13′ Van Eenoo (0-1), 92′ Vetokele (0-2)

Gele kaarten: Ferber, Teuma, Hamzaoui, Janssens en Abrahams

Rode kaart: Ahannach

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA