PINK OKTOBER

Iedereen kent of kende wel iemand die de strijd met borstkanker is aangegaan. De meest voorkomende kanker bij vrouwen zorgt elk jaar opnieuw voor slachtoffers. Tijdens de maand oktober brengt de organisatie Think Pink borstkanker extra onder de aandacht. Met de sensibiliseringscampagne wil Think Pink enerzijds een emotionele steun zijn voor lotgenoten en anderzijds vrouwen én mannen stimuleren om zich tijdig te laten screenen. KVC Westerlo plaatst zijn schouders onder Pink Oktober en doet dat met een aantal gerichte acties en campagnes.

KVC WESTERLO – RFC SERAING KLEURT ROZE

De wedstrijd KVC Westerlo – RFC Seraing zal volledig in het teken staan van Pink Oktober. Binnen de muren van het stadion zal het opvallend roze kleuren. Daarnaast zal het vrouwenteam actief in het stadion aanwezig zijn om de bekende roze lintjes te verkopen. 

We maken van het moment gebruik om strijdende vrouwen een steuntje in de rug te geven. En we hebben ook aandacht voor hun steun en toeverlaat, want op de achtergrond gaat ook hun omgeving mee de strijd aan. Daarom delen we gratis tickets uit aan de vele strijders. De aftrap wordt gegeven door lotgenoten.

Te gast in het stadion is onder meer Sarah Vetokele, de vrouw van voetballer Igor Vetokele. Zij liet preventief haar borsten verwijderen, maar toch sloeg het noodlot keihard toe. De kanker bleek haar al te pakken te hebben. Intussen is Sarah kankervrij en geniet ze des te meer. Van Igor zijn goals, maar ook van de kleine dingen des levens. Haar overwinning en haar doorzettingsvermogen inspireert en doet hopen.

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA