PERSMEDEDELING VIRTON – BEERSCHOT

Westerlo heeft met verbazing kennis genomen van de beslissing van de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal (GCHBP) om de wedstrijd tussen Virton en Beerschot van 25 januari 2020 nietig te verklaren. De Kalendermanager van de KBVB besliste intussen ook om de wedstrijd tussen Virton en Beerschot te laten herspelen op 2 maart 2020.

Westerlo verzet tegen deze beslissingen, die volgens haar een sereen competitieverloop onmogelijk maken. Deze beslissingen hypothekeren de sportieve voorbereiding van het cruciaal duel tegen Union. Daarnaast riskeert een eventuele replay van de wedstrijd Virton – Beerschot geen belang meer te hebben voor Virton, waardoor de integriteit van de competitie in het gedrang komt.

De enige manier om een correct competitieverloop zonder enige verdachtmaking te garanderen, bestaat erin een definitieve beslissing omtrent de wedstrijd Virton – Beerschot te bekomen in de loop van deze week. Aangezien de rechtsmiddelen voorzien in het bondsreglement dergelijke snelle beslissing spijtig genoeg onmogelijk maken, hebben Virton en Westerlo daartoe een arbitrageverzoek ingediend bij het BAS, met de vraag een beslissing te nemen vóór de wedstrijden van komend weekend.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA