Overlijden Charelke

Charel Willems overleed op 12 december in het woonzorgcentrum De Zilverlinde. Charel was meer dan 50 jaar lid van KVC Westerlo. Wij zochten een artikel uit het magazine De Kemphaan van 2011 op waar Leo Brouwers een interview had met Charelke.

Artikel uit 2011 ter herinnering van Charelke:

Karel (Charel) Willems is vijftig jaar lid van KVC Westerlo. De ‘kleinste’ medewerker van ’t Kuipje werd dit jaar 78 jaar en begon in 1961, als verzorger, onder trainer Jan Torfs toen Westerlo nog in tweede provinciale speelde. Wekelijks zit hij naast de dug-out van het eerste elftal, zowel thuis als op verplaatsing.

Je bent al vijftig jaar medewerker bij KVC Westerlo. Hoe is het allemaal begonnen ?

Wel, ik ben kleermaker van beroep. ’s Avonds na mijn dagtaak ging ik altijd kijken naar de trainingen van Westerlo. In 1961 vroeg Cis Van Ghys me of ik geen verzorger wilde worden. Omdat ik niet getrouwd was had ik een zee van tijd en ging ik op het aanbod in. Ik ben toen lessen bij het Rode Kruis gaan volgen. Nadien volgde ik cursussen in taping en massage geven. Dat heb ik verschillende maanden gedaan en allemaal op eigen kosten. Dat heb ik ongeveer dertig jaar gedaan tot de huidige verzorger, Valère Van Olst, bij de club gekomen is.

Je hebt dus het wel en wee van de club gemaakt ?
Zeker. Ik heb de opmars naar bevordering meegemaakt en daarna de teruggang naar tweede provinciale. Dan kwam het tijdperk Vermeer-Thijs en de verschillende promoties tot we in eerste klasse terecht kwamen. De overwinning in Waregem met promotie naar eerste en de bekerwinst zijn de dingen die altijd zullen bijblijven. Al waren de periodes onder Jan Torfs, Stan De Backer of Gust Ceuppens ook plezante tijden.

Wat doe je momenteel nog op de club ?

Ik kom elke morgen naar hier en maak dan de sportdranken van de spelers. Ik zorg ervoor dat die en de bekers klaar staan. ’s Avonds vul ik die dranken bij aan en help ik bij de opkuis van de kleedkamers. Ik steek dan ook een handje toe bij Valère. Tijdens de wedstrijden ben ik ook aanwezig. Ik zorg ervoor dat het eten na de wedstrijd in het spelershome staat en op verplaatsing help ik mee het materiaal versjouwen.

Voetbal is blijkbaar een stuk van je leven ?

Ik heb zelf nooit gevoetbald, maar heb het altijd graag gezien. Door mijn werk als verzorger bij de club heb ik altijd kort bij de spelers gestaan. Ik ben nooit getrouwd geweest en had steeds tijd genoeg om me voor de club in te zetten. Geloof me, ik kan het voetbal niet missen. Ik loop hier al vijftig jaar rond en dit is een stuk van mijn leven geworden, een belangrijk stuk van mijn leven. Ik zou niet weten wat aanvangen als ik niet meer kan komen.

Artikel uit De Kemphaan, auteur: Leo Brouwers

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA