OPDRACHT VOLBRACHT

Een wervelende wedstrijd zoals in Beveren hebben we vandaag in Roeselare niet gezien. De eerste helft helft in Schiervelde was zelfs oersaai en echte uitgespeelde kansen kregen we niet te zien. In de tweede helft was even doordrukken op het gaspedaal voldoende, om na acht minuten 0-2 voor te staan. Daarna werd de wedstrijd zakelijk uitgespeeld.

Zeven wedstrijden achter elkaar had Bob Peeters voor dezelfde startende elf gekozen in competitieverband. Na de midweekse bekerwedstrijd in Beveren koos hij vandaag voor twee nieuwe gezichten. Zowel Kader Keïta als Ambroise Gboho mochten starten. Guillaume De Schryver en Sava Petrov moesten zich zo tevreden stellen met een plaatsje op de bank.
De eerste helft was er eentje om snel te vergeten. Roeselare wou wel, maar was eerlijk gezegd de ganse wedstrijd in onmacht om echt doelgevaar af te leveren. Onze Kemphanen vonden de opening niet en waren redelijk traag in de opbouw.
Scheidsrechter Michiel De Cuyper, overigens een debutant, floot na 45 minuten af met een 0-0 tussenscore, waarmee alles ineens is gezegd.

Tijdens de rust werd er héél véél gepraat in de kleedkamer. Vooral de coach was aan het woord. Hij probeerde zijn manschappen op hun plichten te wijzen en hun drang naar voren op te krikken. Acht minuten was die tweede helft bezig toen we al driemaal hadden gescoord. Eerst toonde Christian Brüls zijn klasse om door de Roeselare defensie te slalommen. Hij vond in Lukas Van Eenoo zijn partner in crime om een één-tweetje aan te gaan en leverde daarna de perfecte voorzet af aan Ambroise Gboho (0-1). Even later zagen we twee dezelfde acteurs aan het werk. Hoekschop Brüls en Lukas die de bal in één tijd op zijn linkerslof nam. Biebauw kon de bal nog uit de hoek duwen en de gevolgde Kurt Abrahams trapte de bal knap binnen. Spijtig stond Kurtje buitenspel en ging het doelpunt niet door.
Niet getreurd, want even later was het dan toch prijs. Schot van Kurt Abrahams van buiten de zestien, weer moet Biebauw lossen en de goed gevolgde Lukas Van Eenoo maakte er (0-2) van. Het enige noemenswaardige feit dat wij van daarna nog konden vermelden is dat van het langverwachte debuut van Emmanuel Emenike. Vier minuten speeltijd gunde Bob Peeters hem.

KVC Westerlo: Özer, Dewaele, Biset, Soumah, Van Den Bogaert, Antunes, Keïta, Van Eenoo, Abrahams (79′ Remmer), Gboho (79′ Petrov), Brüls (86′ Emenike)

KSV Roeselare: Biebauw, Camargo, Vervoort, Voet, Sy, Rodrigo, Renan, Zolotic (74′ Nouri), Godwin (66′ Naessens), Andzouana, Bassani (74′ Marco Tulio)

Doelpunten: 49′ Gboho (0-1), 54′ Van Eenoo (0-2)

Gele kaart: Zolotic

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA