OPDOFFER

Na het schitterende resultaat van vorige week, staan we terug met beide voeten op de grond. We kwamen wel op een 1-0 voorsprong, maar tijdens de rust mochten we blij zijn dat het maar 1-2 was. Koen Van Langendonck en de paal hielden ons recht. Gedurende de gehele tweede helft werd er geprobeerd om de achterstand in te halen, maar onze Kemphanen vonden niet meer de gepaste opening.

De verrassing viel net voor de wedstrijd. Op het wedstrijdblad zagen we geen naam staan van onze kapitein Maxime Biset. Hij had een lichte hamstringblessure en onze medische staf keurden hem af om een wedstrijd te spelen. Met ook Berke Özer en Bryan Van Den Bogaert niet in het elftal, moest onze coach zijn verdediging toch wel herschikken. Van Langendonck, Kone en Janssens waren de vervangers.

De eerste kans was voor de Vlaams-Brabanders. Maertens devieerde de bal tegen de paal. Uiteindelijk viel de goal aan de overkant. Christian Brüls was de auteur (1-0). Aangeslagen was OHL daar niet door. Integendeel, ze kwamen nog sterker voor de dag. Aguemon schoot staalhard in het zijnet, Thomas Henry verplichtte Koen  Van Langendonck tot een supersave en tegen poging 3 had onze doelman geen verhaal. Het verschroeiende schot van Xavier Mercier belandde in het dak van het doel (1-1). Ook Henry kreeg nog een kans, maar weer stond Koen paraat. Net voor de rust viel dan toch het tweede doelpunt. Het was “de Schuer” die tegen zijn ex-club de bal tegen de netten kopte (1-2).

Bob Peeters greep tijdens de rust in. Christophe Janssens moest binnen blijven en Christoffer Remmer kwam in zijn plaats. Die kreeg iets meer controle over de flank maar net zoals in de vorige wedstrijd tegen elkaar kwamen onze Kemphanen niet echt op gang. Er werd de gehele tweede helft wel moeite gedaan maar wat er ook geprobeerd werd, de bal raakte de vijandelijke netten niet meer aan.  Igor Vetokele had de gelijkmaker aan de voet, doelman Henkinet stond net als zijn collega aan de overkant secuur te acteren.
Toch wel een opdoffer na de knallende prestatie van vorige week.

KVC Westerlo: Van Langendonck, Dewaele, Soumah, Kone, Janssens (45′ Remmer), Keita, Van Eenoo (85′ Vaesen), Brüls, Abrahams, Buyl (59′ De Schryver), Vetokele

OH Leuven: Henkinet, Duplus, Ngawa, Schuermans, Tshimanga, Maertens, Van Hyfte, Mercier (86′ Kehli), Sowah (86′ Mbombo), Aguemon, Henry

Doelpunten: 10′ Brüls (1-0), 28′ Mercier (1-1), 41′ Schuermans (1-2)

Share This Story, Choose Your Platform!

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA