OKTAY ERCAN

VOETBALINTERESSES

Hoewel Oktay Erçan vooral groot werd in de textielsector, was voetbal altijd een grote passie. Zo was hij tot januari 2019 vicevoorzitter van Boluspor, een voetbalclub uit de Turkse tweede klasse. Hij merkte echter op dat de Turkse infrastructuur en cultuur niet ideaal waren om jonge talenten op te leiden. Daarom ging hij op zoek naar Europese opportuniteiten.

In KVC Westerlo vond hij een voetbalclub met een beheersbare kostenstructuur en een jeugdgeoriënteerde cultuur. Samen met hem kwam ook Hasan Cetinkaya over die de dagelijkse leiding op zich neemt.

ZAKELIJKE ACHTERGROND

Voorzitter Oktay Erçan is een Turkse zakenman die in 1990 zijn eerste stappen zette in de textielindustrie. In 1993 begon hij met een eigen onderneming textiel te produceren en te verhandelen. Al snel breidde zijn onderneming ook internationaal uit. Intussen is hij voornamelijk actief in Barer Corporate Yatırım Holding A.Ş. Turkije, Qatar SUR Trading W.L.L. en Sur International Investment Co. Ltd. Hoewel de kern van zijn investeringen focussen op de textielindustrie, is hij ook in andere sectoren actief de zoals de energie- en de retailsector.

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA