Nationale beloften maatje te klein voor Westerlo

Eerste helft: 0-1

Opstelling KVC Westerlo: Van Langendonck, Janssens, Yameogo, Seigers, Soumah, Seydoux, Keïta, Van Eenoo, Abrahams, Vetokele, Çiçek

KVC Westerlo begon goed aan de wedstrijd met veel druk vooruit. Westelo kwam iets na het openingskwartier op voorsprong al ging de vlag meteen de hoogte in. Atabey Çiçek zag zijn doelpunt afgekeurd worden voor buitenspel. De nationale beloften kenden een matige start. Coach Jacky Mathijssen koos ervoor om in de tribune plaats te nemen en liet Thomas Buffel de honneurs waarnemen naast de lijn.

De eerste echte kans voor de jonge duivels was meteen raak. Limbombe maakte een knappe actie, haalde de achterlijn en bediende Luca Oyen in het zestienmetergebied. De jonge speler van Genk wist de bal op knappe wijze voorbij Van Langendonck te werken. Meteen ook de ruststand.

Tweede helft: 3-1

Opstelling KVC Westerlo: Van Langendonck, Mabea, Perdichizzi, Biset, Remmer, Lloci, Paulet, Antunes, Alici, Dierckx, Vaesen (vanaf minuut 60)

Westerlo kon de bordjes meteen na rust snel op gelijke hoogte hangen via Atabey Çiçek. De Turkse spits maakte de doelkans koelbloedig af. Op het uur mocht een volledige nieuwe ploeg het veld opdraven. Enkel doelman Van Langendonck bleef staan. Het was wachten op het slotoffensief van Westerlo om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Vaesen en Alici scoorden in het slot elks nog een doelpunt goed voor een 3-1 eindstand.

Westerlo trekt met 2 overwinningen richting ’t Lisp komende zondag!

Verslag geschreven door: Ruben Van Elst
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA