Mooie overwinning om het seizoen te starten

Vandaag stond de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Onze Kemphanen nemen het op tegen het Waalse Virton.

Opstelling KVC Westerlo: David Jensen, Edisson Jordanov, Noel Soumah, Pietro Perdichizzi, Kouya Mabea, Rubin Seigers, Lukas Van Eenoo, Jan Bernat (82′ Lorenzo Noviello), Tuur Dierckx (86′ Léo Seydoux), Maxim De Cuyper (76′ Thomas Van den Keybus), Kyan Vaesen (76′ Fernand Gouré)

Opstelling Virton: Anthony Sadin, Jonas Vinck, Nicholas Rizzo, Marc-Olivier Doué, Anas Hamzaoui, Bernard Bukusu (87′ Paolo Napoletano), Din Sula, Aimery Pinga (46′ Valentin Guillaume), Ayyoub Allach, Jamal Aabbou (57′ Joris Ahlinvi) , Ruben Droehnle (86′ Jad Mouaddib)

Eerste helft

De eerste kans van de wedstrijd is voor Westerlo, Kyan Vaesen geeft een goede voorzet richting tweede paal, waar Maxim De Cuyper helemaal vrij staat. Hij raakt de bal echter niet goed en het schot gaat naast. Enkele minuten later was het wel raak voor onze Kemphanen, Lukas Van Eenoo weet de bal op zijn linker in het doel te werken op aangeven van Tuur Dierckx. 1-0.

Na 27 minuten voetballen weet Virton voor het eerst het Westelse doel te vinden, onze goalie David Jensen had echter geen enkel probleem om de bal uit het doel te houden.

Enkele minuten later weet Edisson Jordanov goed door te breken op de rechterflank, hij speelt de bal af aan Kyan Vaesen die uithaalt met een knalhard schot dat helaas afketst op de lat. Maxim De Cuyper weet de bal te veroveren in de rebound en speelt richting Jan Bernat,  hij trapt op doel maar de doelman van Virton zat er goed tussen.

Tien minuten later is het opnieuw Jan Bernat die na een geweldige actie de bal bij Kyan Vaesen brengt. Kyan trapt op doel maar nogmaals zat doelman Anthony Sadin er goed bij.

Westerlo gaat met een sterk overwicht en verdiende voorsprong de rust in.

Tweede helft

In de tweede helft ligt het niveau van het spel een stuk lager dan in de eerste helft. Na 67 minuten krijgt Virton hun tweede kans van de wedstrijd, maar de bal gaat ver naast.

In de 79e minuut krijgt debutant Fernand Gouré de kans om er 0-2 te maken via een schot op open doel, maar ook hier raakt de bal net zoals in de eerste helft er niet in.

Enkele minuten later is het wel raak voor onze Kemphanen. Tuur Dierckx zorgt voor een prachtige actie op de rechterflank waardoor hij zijn man voorbij gaat. Vervolgens legt hij de bal af aan Jan Bernat die hem mooi in doel werkt. 0-2 in de 81e minuut.

Met deze stand wordt de wedstrijd ook afgefloten. Een verdiende overwinning voor onze Kemphanen.

Doelpunten

16′ Lukas Van Eenoo
81′ Jan Bernat

Kaarten Virton

10′ Droehle
25′ Rizzo

Kaarten Westerlo

28′ Jordanov
45′ Mabea

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA