MINDERE PERIODE

Vandaag was het een wedstrijd van alles of niks. Als we aansluiting wilden houden waren drie punten een must. Anders zou de kloof met leider Beerschot al serieus vergroten. En spijtig genoeg heeft het niet mogen zijn. Van de laatste zeven wedstrijden in het Kuipje werd er maar amper één gewonnen. Momenteel mogen we spreken van een dip. Wat onze Kemphanen ook proberen, de bal wil maar niet in het doel verdwijnen. Van het fris en sprankel voetbal van de eerste periode blijft er maar weinig over. We hoorden ook al de term decompressie vallen, maar onze coach benadrukte op de persconferentie dat wij momenteel al op 30 punten zitten, wat al een serieuze verbetering is met vorig seizoen, toen we over het ganse seizoen maar aan 34 punten kwamen.

Door de vormcrisis probeerde de coach een nieuw spelsysteem. Helemaal nieuw was de 3-5-2 niet, maar sinds de start van de competitie hadden we deze tactiek niet meer gespeeld. We zagen kapitein Maxime Biset terug in het elftal verschijnen en ook Fabien Antunes kreeg opnieuw zijn kans. Hij verving Lukas Van Eenoo, die door een blessure dit jaar niet meer in actie zal komen. Tenslotte verving Sava Petrov zijn beste maatje Kurt Abrahams, die een plaatsje op de bank kreeg.
In deze gesloten wedstrijd viel de eerste kans op de counter. En ze was Westels getint. Christian Brüls stuurde Igor Vetokele diep, die tussen 2 verdedigers  oog in oog kwam te staan met doelman Mike Vanhamel van Beerschot. Deze laatste pareerde de bal en ook in de rebound kon Sava Petrov de bal niet tegen de touwen krijgen.
Voor de rust was Beerschot driemaal gevaarlijk. Telkens stond Koen Van Langendonck in de weg.
In de tweede helft viel het doelpunt uit het niets. Na een voorzet vanop links kreeg Saint-Louis iets teveel ruimte van onze verdedigers en zo kon hij de bal naast Van Langendonck in het doel prikken (0-1). Dan weet je dat we moeten gaan beuken omdat Beerschot voor een laag blok kiest. De beste kans was voor Christian Brüls, maar zijn schot van buiten de zestien verdween naast het doel. Het scheelde maar een millimeter, maar weer was het net niet.
Een zwaar bevochten wedstrijd, maar uiteindelijk gingen de Ratten met de drie punten naar huis.

KVC Westerlo: Van Langendonck, Dewaele, Biset, Soumah, Kone (75′ Vaesen), Van Den Bogaert, Keita, Antunes, Brüls, Petrov (62′ Abrahams) en Vetokele.

K. Beerschot VA: Vanhamel, Seigers, Prychynenko, Bourdin, Halaimia, Maes, Holzhauser, Grisez (62′ Vorogovskiy), Vancamp, Placca (57′ Noubissi) en Saint-Louis (86′ De Keersmaecker)

Doelpunt: 59′ Saint-Louis (0-1)

Gele kaarten: Soumah en Holzhauser

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA