Voorbeschouwing Lierse Kempenzonen

Alweer geen bevestiging. Dat was de gedachte die heerste na de wedstrijd tegen Seraing afgelopen zondag. Seraing kon onze kemphanen zelfs pijn doen op momenten. Daartoe was dit seizoen nog maar één ander team in geslaagd, leider Union SG. Zaterdagavond reizen onze kemphanen af richting Lier voor de Kempense derby. Wie gisteren aandachtig het vorige artikel las weet dat het al 17 jaar geleden is dat we in competitieverband konden winnen op het Lisp. Als we nog eenmaal assistent-trainer Eric Reenaers mogen quoteren: “statistieken zijn er om te breken”. Met die motivatie is het bijna van moeten om 3 punten mee te scharrelen.

Negatieve spiraal bij Lierse K.

Lierse kempenzonen kon in zijn laatste 7 wedstrijden amper een povere 3 op 21 voorleggen. Tijdens een opflakkering op bezoek bij Seraing ging Lierse kempenzonen met een 1-3 zege de bus op. Dit weekend wisten zelfs de jonkies van Club NXT hun eerste driepunter van het seizoen te behalen tegen de pallieters. Nochtans was Lierse kempenzonen niet slecht gestart aan het seizoen. Met 7 op 12 en een gelijkspel in ’t Kuipje mocht Lierse zich tevreden stellen over zijn seizoensstart.

Lierse kempenzonen sloot vorig seizoen af op een dertiende plek in het klassement. Kort bij de degradatie naar tweede amateur kwam het verrassende nieuws dat de pallieters mochten aantreden in de 1B Pro League. Mede doordat verschillende teams hun licentie niet kregen of zelfs niet hebben aangevraagd. Momenteel staat Lierse kempenzonen er niet goed voor in de reeks en wordt het stilaan tijd om punten te pakken wil het een eventuele degradatie vermijden.

Wisselvallig met soms opklaringen

We horen het weervrouw Sabine Hagedoren vaak zeggen. Het wordt een wisselvallige dag met soms opklaringen wanneer de zon erdoor komt. Die projectie kunnen we tegenwoordig ook terugvinden bij onze kemphanen. Een verdiende 3-0 zege tegen RWDM, een gelijkspel op Club NXT. Een fantastische partij en dito 3-0 overwinning tegen KMSK Deinze, een 1-1 gelijkspel thuis tegen RFC Seraing. Dat er voetbal in deze ploeg zit laten de Westelse troepen vaak zien maar het lukt hen voorlopig nog niet week na week te bevestigen. Wie Sabine Hagedoren hoort legt wellicht meteen de link met onze greenkeeper Geert Segers (In het kemphaan magazine kaapte de Arendonkse boerenzoon de coverstory met als titel “Sabine Hagedoren is de enige vrouw in mijn leven”). Aan de grasmatten zal het zeker en vast niet liggen in ’t Kuipje, Die maait Geert tot op de millimeter perfect.

In ’t Kuipje werd het in de eerste wedstrijd van het seizoen 0-0. Een brilscore die de hoge ambities niet meteen waar maakte. Westel verdiende wel de wedstrijd te winnen maar kon zijn veldoverwicht niet omzetten in concreet doelgevaar. Kansen voor Vetokele, Van Eenoo, Brüls en Abrahams werden niet benut waardoor voornamelijk Lierse kempenzonen blij was met het gelijke spel. Dik 10 speeldagen en tal van covid-19 besmettingen verder staan beide elftallen opnieuw tegenover elkaar. Westel moet winnen om te kunnen klimmen in het klassement. Lierse kempenzonen daarentegen moet dringend punten gaan sprokkelen wil het een degradatie gaan verplaatsen. Afspraak zaterdagavond in het Herman Vanderpoortenstadion om 20u45!

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA