KVC Westerlo is in de eerst helft al klaar met Lierse Kempenzonen

Voor de derde maal dit seizoen stond dé Kempische derby op het programma. Met een 4 op 6 hadden onze kemphanen vooraf de beste papieren om het laken naar zich toe te trekken. Een must want alle concurrenten wisten dit weekend hun wedstrijd te winnen. Met 2 doelpunten in het eerste halfuur stond de eindstand vanavond al snel vast. KVC Westerlo springt zo opnieuw naar de tweede plek.

KVC Westerlo schoot het snelst uit de startblokken en na enkele minuten was er ook meteen een eerste doelkans na een schot van Plumain. Brughmans kon de bal nog net hoekschop deviëren. Westerlo bleef het gaspedaal induwen en kon wel raak treffen na 24 minuten. Lukas Van Eenoo zette zich achter de bal bij een vrije trap vanop de rechterflank. Van Eenoo schilderde de bal met zijn linker op het hoofd van Vetokele die de bal voorbij doelman Brughmans wist te werken. Een verdiende voorsprong voor onze kemphanen.

Westerlo bleef baas en won telkens het duel om de tweede bal. Dit resulteerde in knap combinatiespel waar Atabey Çiçek gevonden werd. Die laatste nam de bal mee met de borst op het halfuur en knalde meteen in de draai op doel . Een knap schot verdween netjes in de linker benedenhoek van Brughmans. Westerlo op rozen.

Met de rust in zicht werd Vetokele nog knap vrijgespeeld waardoor hij 1 op 1 met doelman Brughmans kwam te staan. De Westelse aanvaller die onlangs zijn contract verlengde zette doelman Brughmans in de wind maar zijn schot raakte de verkeerde kant van het doelhout. Geen tweede doelpunt van de avond voor Vetokele. Onze kemphanen mochten wel de kleedkamer intrekken met een comfortabele 2-0 voorsprong.

Lierse Kempenzonen kwam met een ander gelaat uit de kleedkamer en begon scherper en snediger te voetballen. Met enkele kleine kansen kwam er toch druk op de ketel voor Westerlo. Na een omschakeling speelde Tuur Dierckx de bal subtiel naar Plumain die oog in oog met doelman Brughmans niet wist te scoren. In de scrimmage daarna vergaten onze kemphanen de wedstrijd echt dood te maken.

Het werd een tweede helft waarin Lierse Kempenzonen volop probeerde en Westerlo zich met de twee gemaakte doelpunten uit de eerste helft geruststelde waardoor het gaspedaal niet meer werd ingeduwd. Zonder zelf gevaarlijk te zijn en zonder echt kansen weg te geven mocht Westerlo zich de winnaar noemen van de derde Kempische derby van het seizoen.

Komend weekend staat er een midweek match op het programma. KVC Westerlo trekt dan richting Charleroi om de ploeg van trainer Belhocine partij te geven in de Croky cup. Daarna staat meteen het vizier op de uitwedstrijd op Club NXT. De volgende horde richting een eventuele promotiefinale!

Technische info:

KVC Westerlo: Berke, Plumain, Seydoux, Mabea (🔄 65′ Janssens ), Keita, Soumah, Perdichizzi, Dierckx (🔄 78′ Abrahams), Van Eenoo, Vetokele (🔄 87′ Alici), Çiçek

Lierse Kempenzonen: Brughmans, Santermans, Swinnen, Van Landschoot, Samyn (🔄 46′ Allach), Van Genechten, Gilis (🔄 64′ Troonbeeckx), Laes, Aabbou (🔄 83′ Janssen), Gillekens, Placca

Doelpunten: ⚽️ 1-0 Vetokele, ⚽️ 2-0 Çiçek

Gele kaarten: 🟨 90′ Keïta

Rode kaarten: 🟥 T3 Patrick Desci (Lierse K)

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA